Televizorių gamintojai gali būti nubausti už kartelinį susitarimą  (7)

Šeši didžiausi televizorių gamintojai, įskaitant „Philips“ ir „LG Electronics“, gali sulaukti Europos Sąjungos reguliatorių baudų už tai, kad susitarę laikė nepagrįstai aukštas CRT technologija paremtų televizorių kainas, remdamasi savo šaltiniais praneša naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad nubausti už kartelinį susitarimą gali būti ir Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“, prancūzų grupė „Thomson“, kuri buvo pervadinta į „Technicolor“ 2010-ais, bei Japonijos kompanijos „Matsushita“, dabar geriau žinoma „Panasonic“ vardu, ir „Toshiba“.

Galimos sankcijos ir baudos veikiausiai bus esminės todėl, kad minėtos kompanijos kartelinio susitarimo laikėsi daugiau kaip dešimtmetį, taip iš pirkėjų surinkusios šimtus milijonų JAV dolerių daugiau, nei turėjo. Europos Sąjungos reguliatoriai gali kiekvienai kompanijai paskirti baudą, kuri sudarytų iki 10 procentų kompanijos apyvartos per visus 2011 metus.

Tokiu atveju, pavyzdžiui, „Philips“ privalėtų sumokėti 2.26 milijardus eurų, o abu Pietų Korėjos gigantai, tai yra „LG Electronics“ ir „Samsung“, atitinkamai 3.8 milijardus bei 19.4 milijardus eurų. Visgi analitikai pažymi, jog tokios baudos veikiausiai paskirtos nebus ir kompanijoms teks sumokėti kiek mažiau.

Pažymima, kad kartelinį susitarimą atskleidė Taivano kompanija „Chunghwa Picture Tubes“, tad ji nubausta nebus. Visgi pastarajai kompanijai, kaip ir „Samsung“ bei „LG Electronics“ ir dar trims gamintojams, prieš du metus teko apmokėti bendrą 648 milijonų eurų baudą už kartelinį susitarimą pardavinėjant LCD tipo ekranus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(0)
(19)

Komentarai (7)