Failų talpykla „Dropbox“ jau turi 100 milijonų vartotojų  (16)

Drew Houstonas, failų talpyklos „Dropbox“ įkūrėjas ir vadovaujantysis darbuotojas, oficialiame savo kompanijos tinklaraštyje pranešė, kad jo projektu naudojasi jau 100 milijonų vartotojų visame pasaulyje, o tam pasiekti, pasak jo, prireikė penkerių metų, pradedant skaičiuoti nuo idėjos pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo to laiko „Dropbox“ failų talpyklą tapo ypač žinoma, o dabar jos vertė viršija net keturis milijardus JAV dolerių. „Dropbox“ iš esmės buvo pirmoji failų talpykla, kuri buvo pagrįsta „debesų kompiuterijos“ principu, tačiau per pastaruosius metus susilaukė daug konkurentų.

Jau nekalbant apie mažiau žinomus, bet vis tiek populiarius servisus „Box“ ir „SugarSync“, į failų talpyklų rinką, pagrįsta „debesų kompiuterija“, veržiasi ir IT rinkos gigantai, kaip kad „Apple“, „Microsoft“ ir „Google“, taigi „Dropbox“ išlaikyti rinkoje šiuo metu tikrai nėra lengva.

Visgi D. Houstonas nestokoja optimizmo. Nepaisant didelės konkurencijos, „Dropbox“ palaipsniui didino savo vartotojų bazę, o jos įkūrėjas kalbėdamas su lediniu „The New York Times“ pasijuokė iš konkurentų: „Šios kompanijos skuba sukurti ir išpopuliarinti tai, ką mes jau pasiūlėme prieš ketverius metus“.

Šiuo metu „Dropbox“ failų talpykla prieinama praktiškai visoms platformoms, įskaitant „Microsoft Windows“ ir Windows Phone, „Apple Mac OS“ ir „iOS“, „Linux“, „Google Android“ bei „BlackBerry OS“, o joms visoms galima parsisiųsti pritaikytą programinę įrangą lengvai valdyti „Dropbox“ servisą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(0)
(36)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: