Klaviatūra, kurios skaičių pusę galima naudoti kaip prisilietimui jautrų langelį  (0)

Naujoji „Microsoft Windows 8“ operacinė sistema įdomi tuo, jog ypač gerai palaiko „valdymą ranka“, tačiau daugelis įprastų stalinių kompiuterių turėtojų šia funkcija pasinaudoti negali. Visgi japonai „Elecom“ pristato bevielę klaviatūrą, kuri naujovėmis pasinaudoti leis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Elecom“ bevielė klaviatūra įdomi tuo, jog jos skaičių pusę (angl. numpad) galima naudoti kaip prisilietimui jautrų langelį. Klaviatūroje reikia spustelti tik vieną mygtuką ir staiga skaičių pusę naudositės taip, kaip prisilietimui jautriu ekranu. Sprendimas išties gana įdomus.

Oficialiame „Elecom“ puslapyje minima, kad skaičių pusėje esančio prisilietimui jautraus langelio nereikėtų maišyti su nešiojamuosiuose kompiuteriuose esančiu. Taip yra dėl to, jog „Elecom“ klaviatūros prisilietimui jautrus langelis palaiko daugelį funkcijų, kuriomis pasižymi įprasti prisilietimui jautrūs ekranai, pritaikyti Windows 8 operacinei sistemai. Mes kalbame apie galimybę vaizdą priartinti „žirklių“ gestu, kas reiškia, jog klaviatūros laukelis reaguoja į iškart du paspaudimus vienu metu.

Tiesa „Elecom“ klaviatūra iš pažiūros primena ne įprastą staliniams kompiuteriams skirtą klaviatūrą, tačiau tas, kurias randame nešiojamuosiuose kompiuteriuose. Nors ji ir yra pilna QWERTY tipo klaviatūra, tačiau „namų“, „puslapio žemyn“ ir kitų mygtukų tiesiog atsisakyta.

Klaviatūra veikia naudodama bevielį 2.4GHz dažnį, o kol kas nėra aišku, kada šis įrenginys pasirodys kitose rinkose, išskyrus Japonijos. Pastarojoje šalyje naujoji „Elecom“ klaviatūra pasirodys jau kito mėnesio pradžioje, tačiau kainuos gana daug, tiksliau 110 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(13)

Komentarai (0)