Latvija turi ir alternatyvų planą, žlugus Visagino projektui  (0)

Į Energetikos saugumo konferenciją Lietuvos mokslų akademijoje atvykęs Latvijos energetikos įmonės „Latvenergo“ atstovas Olegas Linkevicas pareiškė, kad nepaisant referendumo rezultatų kompanija iš Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto nesitrauks, nebent nauja valdžia nuspręs sustabdyti projektą. Jei taip nutiktų, bendrovė yra apmąsčiusi ir alternatyvias galimybės investicijoms į energetikos sektorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Po rinkimų Lietuvoje ir referendumo rezultatų kyla klausimas, kokia šio projekto ateitis. Norėčiau pabrėžti, kad „Latvenergo“ tęs savo dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte, nebent Lietuvos valdžia nuspręs atidėti šį projektą“, - kalbėjo įmonės atstovas.

Pasak bendrovės atstovo, bendrovė ir toliau tęsia pradėtus darbus dėl Visagino atominės elektrinės ir laukia naujos Lietuvos valdžios sprendimo. „Mes nestabdome savo darbų dėl neaiškumų, kurie yra iškilę. Jei sprendimas bus neigiamas, deja, jokio projekto nebeliks, - sakė O. Linkevicas. - Bet mes tikimės, kad Lietuvos valdžia kelis kartus apgalvos prieš priimdami sprendimus“.

Kaip konferencijoje pristatė „Latvenergo“ atstovas, žlugus atominės elektrinės planui Lietuvoje, būtų galvojama apie investicijas į kitą atominę elektrinę regione, Kužemės elekrinę, Daugavos hidrolekrinės rekonstrukciją ir t.t.

„Mes tikime, kad Visagino projektas nebus sustabdytas, bet yra ir kitų galimybių. Dėl konkrečių projektų mes dar nesitarėme, bet tik norėjau pasakyti, kad turime ir kitų galimybių. Jokių kitų diskusijų kol kas ir negali būti, kol esame įsipareigoję Lietuvos partneriams, tačiau tokias investicijas paminėjau kaip teorinę galimybę“, - po pristatymo kalbėjo O. Linkevicas.

Latviai planuoja turėti 20 proc. Visagino atominės elektrinės akcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(0)
(12)

Komentarai (0)