Sparčioji „Intel Thunderbolt“ sąsaja įsibėgėja rinkoje  (5)

Ypač sparti „Thunderbolt“ sąsaja, kurią lustų gamybos gigantas „Intel“ pristatė praėjusiais metais, pamažu įsibėgėja rinkoje. Kaip pranešama, pradedant 2013 metais sparčioji sąsaja apsigyvens jau net dešimtyje procentų naujų pagrindinių plokščių ir nešiojamųjų kompiuterių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nežvelgiant į tai, kad „Intel Thunderbolt“ sąsaja pradedama siūlyti vis daugiau naujų pagrindinių plokščių ir nešiojamųjų kompiuterių, yra dalykų, užmirštant galimą net 10 Gb/s sąsajos pralaidą, kurie stabdo „Intel“ produkto išplitimą. Vienas iš pagrindinių aspektų – jo kaina.

Visų pirmiausia visiems pagrindinių plokščių ir nešiojamųjų kompiuterių gamintojams reikia pirkti „Intel Thunderbolt“ valdiklius, kurių kaina siekia 20 JAV dolerių. Tai yra milžiniška suma palyginus su USB 3.0 valdikliais, kurių kainos prasideda nuo maždaug vieno JAV dolerio.

Negelbėja ir tai, kad paprastas „Intel Thunderbolt“ sąsajai pritaikytas kabelis kainuoja apie 50 JAV dolerių, kai vėlgi tokį USB 3.0 sąsajai galima įsigyti už tą patį vieną dolerį. Taipogi daugeliui vartotojų visiškai pakanka USB 3.0 spartos, tad į „Intel Thunderbolt“ jie net nesižvalgo.

Daugiausiai potencialo „Intel Thunderbolt“ turi entuziastų rinkoje ne dėl galimybės į išorinį kaupiklį, kuris paremtas kietosios būsenos kaupikliu (angl. SSD), gana greitai perkelti duomenis, tačiau dėl galimybės prie nešiojamojo kompiuterio prijungti galingą, išorinę vaizdo plokštę. Kad ir kaip bebūtų gaila, tokios vaizdo plokštės kol kas lieka tik „ant popieriaus“, tačiau jei sąsajos paplitimas perkops minėtus dešimt procentų, net neabejojama, jog tokių produktų išvysime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(6)

Komentarai (5)