"Apache Open Office" sieks atimti dalį "debesų kompiuterijos" rinkos iš "Google" ir "Microsoft"  (0)

Po audrų Jungtinėse Amerikos Valstijose "debesų" kompiuterijos populiarumas staiga išaugo. Ypač tai patyrė bendrovės, kurios bendradarbiavo su didelėmis internetinėmis duomenų talpyklų kompanijomis, turinčiomis duomenų centrus ne tik Rytų, bet ir Vakarų pakrantėje. Pasižiūrėkime, kas naujo šioje rinkoje nutiko per pastarąsias pora savaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Oracle“ siautėja ir jau yra vadinamas „didžiuoju išlaidautoju“ (angl. big spender). Kompanijos pirkinių sąrašą papildė dar viena debesies sprendimų verslui įmonė „Insantis“. Tiesa, susijungimo nebus, kompanija dirbs ir toliau kaip dirbusi, tik keisis direktorių valdyba. „Insantis“ užsiima korporacijų IT projektų valdymo sprendimų kūrimu. Jų klientai – stambios korporacijos, kurioms reikia analizuoti ir valdyti daugybę įvairių IT projektų. Greičiausiai šie sprendimai bus integruojami su kitais „Oracle“ produktais. Tai gana paprastas pirkinys (tik viena iš 8 įmonių, nupirktų šiais metais), o štai „Oracle“ savininko Larry Ellisono nupirkta Havajų sala – kur kas įspūdingesnis pirkinys. Bet gaila, jis su "debesimis" nesusijęs. Kol kas...

 „Debesį“ įsivaizduojame kaip kitokį būdą dirbti kompiuteriais. Pastaruoju metu vis labiau akcentuojamos debesies galimybės mobiliųjų įrenginių rinkose. Čia ypač stipriai reiškėsi „Microsoft“ vienoje konferencijoje pristačiusi naują strategiją – daugiau dirbti su įvairiais debesies sprendimais mobiliesiems telefonams. Šnekos lieka šnekomis, nes jų „Office 365“ tarnyba per pastarąją savaitę keletą kartų buvo susidūrusi su techniniais nesklandumais. Palaukime realių produktų.

Tuo tarpu vienoje konferencijoje buvo pristatytas naujas konkurentas populiariosioms „Office 365“ ir „Google Docs“ programoms – „Apache Open Office (AOO)“. Taip, supratote teisingai. „Open Office“ kūrėjai eina į biuro SaaS (liet. programinė įranga kaip paslauga) rinką, kur „Google“ ir „Microsoft“ yra užsiėmusios labai geras pozicijas, o trupinukais dalinasi „Zoho“ ir kiti mažesni žaidėjai. Tokią idėją pristatė ir kitais metais pažadėjo pasiūlytą realų produktą IBM. Išties įdomu pasižiūrėti, kas tai bus per produktas, tačiau jau dabar žinoma, jog jo idėja yra orientuota ir į megabaitus taupančius mobiliųjų įrenginių vartotojus. Dar vienas „Word“ analogas tikrai nepakenks pasauliui.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Marius Kuitniauskas
(10)
(0)
(20)

Komentarai (0)