"Microsoft" piratams nemokamai "dalina" "Windows 8" aktyvavimo kodus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2012-11-27 00:34
Dėl to legalizavimo, tai įdomus dalykas. Gali sakyti, kad turi legalią programinę įrangą, jei turi jos licenciją, kuri patvirtina, kad tu esi šios įrangos teisėtas savininkas. O kokią licenciją galima parodyti minėtu būdu aktyvavus sistemą? Genuine patikrą atlikti? Įdomus atvejis.
Simplicity 2012-11-27 01:19
Pradėkim nuo to, kad pas privačius asmenis tikrintojai nevaikšto, nes į tokius „pažeidėjus“ žiūrima pro pirštus. Būtent dėl to nei perkant, nei atsinaujinant į Windows 8 už 30€ neatliekama jokia autentiškumo patikra, o tik paprasčiausiai patikrinamas sistemos suderinamumas. Ant sąskaitos faktūros jūs taip pat nerasit jokių užuominų apie tai iš kokios Windows OS buvo atliktas atnaujinimas, koks buvo įrašytos OS licenzijos raktas. Bus nurodytas tik įsigytos Windows 8 Pro ugrade licenzijos raktas. Jei būtų į visą tą reikalą žiūrėję rimtai, tai užsakymo metu būtų prašę turimo XP, VISTA ar 7 licenzijos numerio. Numerio galbūt ir nebūtų tikrinę, bet jis tikrai būtų buvęs įrašytas pirkimo sutartyje, o patikrinimo metu būtų buvę galima paprašyti parodyti COA lipduką ar kitą autentiškumą patvirtinantį dokumentą. Panašu, kad su Windows 8 Microsoft'as nusprendė ištraukti pinigų iš tų, kurie norėjo pirkti legalius Windows'us, bet jie jiems buvo per brangūs.
p0lius 2012-11-27 05:36
Manau tai Microsofto tyčinis žiūrėjimas pro pirštus. Taip jie pritrauks daugiau žmonių naudotis 8 windowsais, kurie oficialiai vertinami kaip nepavykę, kad galėtų parašyt: Mes turime virš 500 mln. legalių vartotojų (maždaug "take that mac osx and linux"). Turbūt daugelis galvoja taip: turiu nelegalius 7 windows'us, o čia už dyką galiu turėt 8, paima ir įsirašo, nors iš šito Microsoftas naudos negauna, bet gal šventai tiki, kad kasnors nusipirks kokią programą Market'e.