Bus tiriama galimybė, ar robotai galėtų sunaikinti žmoniją  (21)

Kembridžo Universiteto CSER centras tirs galimą biotechnologijų, dirbtinės gyvybės, nanotechnologių ir klimato kaitos pavojų žmonijai. Įdomiausia, žinoma, ta galimybė, jog dirbtinė gyvybė, ar tiesiog robotai, galėtų sukilę sunaikinti žmoniją ir užvaldyti žemės planetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Universiteto mokslininkai BBC sakė, kad atmesti robotų sukilimą būtų „pavojinga ir neprotinga“. Tuo tarpu CSER centrą įkūrė Kembridžo filosofijos procesorius Huw Price‘as, kosmologijos ir astrofizikos profesorius Martinas Reesas ir „Skype“ įkūrėjas Jaanas Tallinnas.

„Šitų pavojų rimtumą įvertinti yra ganėtina sunku, bet kai dalykas kelia susirūpinimą ir yra sunkiai įvertinamas, tai parodo, kiek daug grėsmės tai gali kelti.“, - tyrėjai rašo svetainėje, specialiai sukurtai šiam tyrimui pavadinimu CSER.org.

Galime priminti, jog robotų sukilimas yra mėgstama mokslinės fantastikos rašytojų bei filmų kūrėjų tema. Pagal šį braižą yra sukurti ypač populiarūs keturi filmai su vardu Terminatorius, kuriuose kalbama apie kompiuterių valdoma „Skynet“ tinklą, bei filmas „Aš-Robotas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(42)
(0)
(25)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: