„Samsung Galaxy Note II“ tampa puikiu kompiuterio pakaitalu? (Video)  (3)

Asmeninių kompiuterių industrija jau kelerius metus patiria nuopuolį, o viso to kaltininkai yra mobilieji įrenginiai (tiek išmanieji telefonai, tiek ir planšetės). Pastarieji tapo tokie funkcionalūs, kad dažnai leidžia vartotojui apsieiti ir be stacionarių sistemų, skaičiuojančių jau ne vieną dešimtį metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai vienas iš entuziastų pravarde ColdFustion iš „XDA Developers“ bendruomenės, turėdamas rankose išmanųjį telefoną „Samsung Galaxy Note II“, ne veltui uždavė sau klausimą: jei šie įrenginiai gali pasigirti tikrai galinga aparatine platforma (kaip žinia, „Galaxy Note II“ turi 4 branduolių procesorių), kodėl gi nepabandžius panaudoti kaip stacionaraus kompiuterio pakaitalo? Pasakyta – padaryta. Per HDMI sąsają buvo prijungtas „Samsung“ monitorius, taip pat bevieliai periferiniai įrenginiai.

Reikia pripažinti, kad absoliučioje daugumoje atvejų viskas veikė puikiai: procesorius susitvarkė su savo užduotimi, atminties pralaidumas pakankamas, dauguma žaidimų taip pat veikė korektiškai, naršymas internete vyko be jokių problemų, įmanomas ir darbas su „Google Docs“. Aišku, visaverčio darbinio kompiuterio su „OS Windows“ minėtas sprendimas nepakeis (bent kol kas), tačiau žinant tai, jog entuziastai jau realizavo dvigubos OS – „Android“/„Ubuntu“ – galimybę, visai nestebina žaibiškas mobiliųjų įrenginių rinkos augimas.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(0)
(9)

Komentarai (3)