Kompiuterinių žaidimų proseneliui Pong sukako 40 metų (Video)  (0)

Yra tokių žaidimų, kurie būtinai privers jus prisiminti savo amžių. Jei dar prisimenate žaidimą Pong, tai žinokite, kad jam sukako 40 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodai baltas dvimatis stalo teniso simuliatorius buvo išleistas kompanijos "Atari" žaidimų automato pavidalu. Be jokios abejonės, 1972 m. lapkričio 29 d. gimęs Pong – tai projektas, kuris jau seniai tapo žaidimų pramonės muziejus eksponatų žvaigžde. Tai, kas tuomet prasidėjo nuo kelių brūkšnelių (raketės), judančių ekranu į viršų ir žemyn, kad galėtų atmušti skraidantį tašką (kamuoliukas), šiandien užaugo į 65 mlrd. JAV dolerių industriją.

Žaidimą Pong sugalvojo ir išplėtojo Allan Alcorn, elektronikos ir skaičiavimo technikos specialistas. Projektas buvo kuriamas kaip bandomoji užduotis, kurią skyrė "Atari" įkūrėjai Nolan Bushnell ir Ted Dabney. Tiesa, Pong nebuvo pirmuoju "Atari" žaidimų automatu, tačiau būtent jis leido į jį įsimylėti visam pasauliui, kompanijai atnešė kosminius pelnus ir atvedė minias gerbėjų. Vėliau atsirado namų konsolės, daugybė modifikacijų, šių dienų mobilieji variantai…


Įsigijęs už 75 JAV dolerius juodai baltą Hitachi televizorių ir papildomai jį modifikavęs, Allan Alcorn patalpino įrenginį į medinį korpusą ir taip padėjo pamatus laiką užmušantiems ateities bestseleriams, tokiems kaip "Call of Duty", "Need for Speed" ir t.t. Tad linkime nepraleisti šio reikšmingo įvykio, atsitraukti nuo šiuolaikinės žaidimų industrijos ir prisiminti, nuo ko viskas prasidėjo.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(0)
(18)

Komentarai (0)