„Microsoft Windows 8” jau beveik aplenkė „Linux“ distribucijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-12-03 15:10
Ir iš tu keliu procentų win8 yra tik 5 proc. legalių win8
Nerkus 2012-12-03 15:11
XP procentas dar įspūdingai atrodo!
zamzungas 2012-12-03 15:35
Manau, kad didelė dalis legalių, nes kainos tikrai nesikandžioja, o dar kažkiek ir nemokamai išdalijo
- 2012-12-03 15:46
Tai tuos linuksus tai bet kas apdėt gali. Gi šūdų šūdas, ne OS. Per dešimt metų bugų nesugeba išsižvejot.
kroitus 2012-12-03 15:49
Čia ne su Windows maišai, kartais? Jie gi bug'ais garsėja. Nepatikėsi, bet įvairiais Linux'ais naudojiesi kasdien daugiau, nei įtari.
Vytax 2012-12-03 15:53
Čia yra . T.y. čia tik tiesioginiai pardavimai. Ar daugelis perka nemokamą daiktą?
- 2012-12-03 15:55
Įtariu, ir labai. Bet čia yra skaičiuojami Desktop variantai. O čia gi debilumų daugiau, nei Windows ME (Ar kuri ten neužsikraudavo tris kartus iš eilės BSOD neparodžiusi?). Stabilumo - 0. Ir dar meluojama vartotojams.
Uogienius 2012-12-03 15:58
Aš esu ubuntu vartotojas darbe ir namie. Ubuntu net dabar turi žymiai daugiau bugų, nei windows 8 alfa, ar kokia ten buvo, kurią bandžiau prieš pusę metų Košmaras kažkoks, gaila su windausais nepriprantu dirbti.
Crimson88 2012-12-03 17:27
šaunu kad tu esi UBUNTU vartotojas aš irgi, nepamiršk kad linux tai ne vien ubuntu, jei nori maximalaus stabilumo ir kuo mažiau bugu išbandyk DEBIAN Stable. kalbant apie ubuntu tai aš irgi juos naudoju jau daug metų nuo pat 8 versijos, ir taip jie pastaruojų metu labai gryba pjauna, kita vertus tai labiausiai user friendly linuxai kokie tik gali būt ir patencialo turi labai daug. windows su linux geriau net nelygint, windows yra priekyje dešimčia metų jei kalbant apie desktop os ne apie tai veikia routeriuose, serveriuose televizoriuose ir dar velnias žino kur, o apie OS kompiuteriui ar tai būtu laptopas ar pc. bet ko norėti? 1% market share nelabai domina geriausius developerius
algiuz 2012-12-03 18:15
Nu taip, linuxai yra bugu maisas, bet kaip prie to maiso pripranti, tai ziuret i windows sudu maisa net nebesinori. Bugus gali issizvejot, ir turet stabilia, ypac greita operacine sistema. Nusprendziau likt su ubuntu 12.04 lts, tai issisprendus problemas(ne tiek daug ju ir buvo, visgi LTS leidimas) ir susidejus kelis greicio patobulinimus skraido pas man ubuntu. Isjungimas, ijungimas kelios sekundes, programos akimirksniu atsidarineje, viskas puiku. Tik pradziai reikia investuot siek tiek laiko(sakykim sestadieni prisest ir truputi pasigooglint), veliau jis labai greit atsiperka, nes ne tik turi puikia OS, bet ir susipazisti kaip OS veikia, kas kur yra ir kas ka daro, ismegini ivairius desktop variantus(nekenciu unity del nestabilumu ir slykstaus dizaino, naudoju savo patobulinta gnome-shell). Tik reikia rinktis stabilius linux leidimus, truputi pasidomet. Duotum paprastam zmogui arch, gentoo ar netgi fedora, tai po 30min kampe atsisedes verktu kartodamas, kad daugiau linuxu akyse matyt nenori. Aisku visada geriausiai pradet nuo ubuntu, nes daugiausiai info yra ir labiausiai user friendly linux distribucija. Kai ateis steam i linuxus, tai steam+XBMC bus zudantis pramogu derinys. Apie darba as nesneku, ka darbe duoda, ta ir naudoji, bet namuose, jei nesi koks photoshopiningas, tai nematau prasmes naudot windows ir dauzyt galva i stala, kai kas 5min antivirusine reklamas kisa, daro kompiuteriu skenavimus ir pan., laukt kol kiekviena programa atskirai atsinaujins, kai ja paleidi + paciu windows atsinaujinimai kainuoja valandas. All in all, jei nenaudoji spec programu(autocadu ir pan,), skirtu tik windowsam, nematau prasmes naudot piratine OS, kai gali gauti geresne nemokai.
Myslius 2012-12-03 19:17
Nes praktiskai mazai kas atnaujina operacines sistemas, nes tai kainuoja, uzima laiko, ir retas moka. Praktiskai cia labiau atspindi kiek senu kompiuteriu buvo pakeista naujais, nei kad kazkas atnaujina. Isimtis vista, nes nepavykes produktas tai ne i naujus kompiuterius jo niekas nediege.
Evaldas 2012-12-03 19:19
O aš vis su nekantrumu laukiu kada išeis pilnai Elementary OS. Paremta ant Ubuntu, bet dirbama prie jos ir panašu, kad bus tikrai išbaigta.
bahuriux 2012-12-03 20:00
Su tuo, jau beveik ir sveikiname m$.
FAIL 2012-12-03 20:07
Laimingas Windows 8 vartotojas >
dorces 2012-12-03 20:51
Pats vartoju linux, ir pajutau skirtuma kai isirasiau i ta pati windows 7. Tikrai jaučias greičio skirtumas tarp jų. Linux laimi, net kai be vaizdo draiveriu yra. Ir šiaip studijuoju programavimą, pirmi metai ( linux vartoju 4 metus) ir iškart lengviau pradėt mokytis. žinant kas kur kas. O draugai naudodami tik w$ per savo gyvenima. nežino kas yra kernelis, ar kas yra terminalas.
zaliaakis 2012-12-03 21:28
turejau w98, w2000, Wmilenium, Wxp, W7 (tiksliai pavadinimu nepamenu) . Perejau prie linux, naudojau ubuntu, kubuntu, xubuntu ir dar daug kitu isbandziau. Buvo nesklandumu... Paskutiniu metu perejau prie fedora16, dabar naudoju fedora17. Viskas garzu kaip laikrodukas dirba Prie W$ tikrai nebenoriu grysti, nesuprantu uz ka reikia moketi kai os tokia neatabili ir nesaugi. Net prisiminti nesinori kiek vargo budavo su W$. Dabar grysti is darbo, isijungi pc ir megaujasi. Jokiu nesamoniu kaip su W$. ps. zaidimu nezaidziu, spec programu nenaudoju kurios veikia tik W$. O visam kitam pilna linux alternatyvu
Wildpants 2012-12-03 22:46
Iš daugelio komentarų atrodo, kad kažkokius kitus win7 naudojat:D Turiu laptope win jau kokius 2.5 metų (legalūs, nes universitetas duoda nemokamai:)). Nereikėjo dar niekad perrašyt pačių win kaip su XP būdavo, jokių laginimų, antivirusinę pačių Microsoft naudoju, bet jokių priekaištų, nei pc apkrauna nei erzina su kokiais nors pranešimais. Kaip kažkas minėjo updeitus valandas įrašinėja, nu nežinau, gal ne tuos win7 naudoju, nes arba greit viską sudiegia arba nepastebiu, kad ilgai kažką updeitina Dėl linuxų: pats bandžiau naudot ubuntu, kubuntu ir xubuntu, labiausiai tai gal kubuntu patiko, bet vistiek norisi prie win grįžt. Nesakau, kad jie blogi, tieisog tikrai iki win patogumo ir paparstumo dar toli. Aišku galit sakyt, kad galima customizint ten viską, bet man kažkaip per sudėtinga viskas buvo, nors nesu jau labai eilinis pc vartotojas. Daugeliui pc vartotojų manau net nebūtina žinot kas tas terminalas ar juo lab kernelis(!)
infoguru 2012-12-03 22:53
Hmmm.... gal kažkam linux ir bugų maišas, tačiau parodykite softą be bugų. Esu programuotojas ir dėl bugų niekada per daug nepykstu, ypač kai jie nemokami. Dar man parodykite Win versiją su kuria būčiau išdirbęs bent 5 metus neperinstaliavęs - tiek metų jau dirbu su Ubuntu reguliariai atnaujindamas distribuciją - darbo sparta per tiek metų visiškai nekrito, diske švaru ir tvarkinga. Labai būtų įdomu pažiurėti kur būtų Windows XXX jeigu Linux distribucijos būtų stumiamos su tokiu pat atkaklumu, platintojų tinklu ir finansais.
stiklas 2012-12-03 22:55
matot tame ir problema - visi sutinka kad prie linuxu reik sedet kustomaizint, gaudyt bugus o tada jau valio - naudotis. cia ir yra didziausia beda, paprastas zmogus neturi tam nei laiko nei noro. kaip ir dauguma neperka gi apdauzytu, sugedusiu masinu ir nesedi garaze poto kelis menesius ja tvarkydami kad poto galetu vazinet - susirandi tvarkinga ir vaziuoji.
infoguru 2012-12-03 23:01
Aišku kiekvienam savo, bet oi kaip galėčiau pasiginčyti... Vien jau tinklo nustatymai, sistemos nustatymai, o kur dar stebuklinga Allways on Top galimybė. Apie terminalą, savo profilio ir kompo kontrolę jau nekalbu.