Kinai nebenori dirbti pigiai – tenka juos keisti robotais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2012-12-06 17:38
Tie kas galvoja, kad žmones pakeis robotai, tai neklysta, bet kas galvoja, kad žmonės visi bus bedarbiai, tai klysta. Tiesiog visi sėdės ofisuose ir viskas... Anksčiau vėliau visi turės būti inžinieriais, mokslininkais ir pan., tai tobula, nereikia to bijoti, o priešingai siekti to palaipsniui, kad žmonės spėtų prisitaikyti.
Acme 2012-12-06 19:37
Kas motyvavo žmogų prieš atsirandant naturiniams mainams ir po to sekusios monetarinės sistemos, kuriai galbūt pora tūkst. metų, tuos 2 mil. metų, kas vertė jį išmokti įvaldyti ugnį ir t.t.? Monetarinė sistema reikalinga, kai yra kažkokio išteklio trūkumas, bet kaip sakiau žmogaus sukurta technologija sukuria perteklių, todėl piniginė sistema nebereikalinga. Jūsų komentaras tik patvirtina, kad žmonės gyvenantys monetarinėje sistemoje nemato ir neįsivaizuoduoja gyvenimo be jos, Jūs esate tokio mąstymo pavyzdys.
Shinigami 2012-12-06 21:29
Žmogų visais laikais motyvavo noras išgyventi ir vis dar motyvuoja. Lobistai egzistavo visais laikais net ir tuos tavo vardintus 2 milijonus metų. Tačiau tuo metu piniginių atitikmenių buvo pats produktas. Nes niekas ne garantuodavo, kad už kažkokį kita daiktą kažkas kažką gaus. Robotizavus gamyba monitarinė sistema ne išnyks, nes kažkam vis tiek reiks kurti tuos robotus ir jiems programinę įrangą. Bet žinoma, robotizavimas gali atpiginti produkcija todėl lengviau visiems bus gyventi. Ir dauguma galės sėkmingai gyventi iš pašalpų, bet tie kurie dirba ir užsidirba gyvens vis tiek geriau. Nes tam, kad žmogus kažką darytu jam reikia kažkokios motyvacijos. Jei niekas nesugalvos kuo pakeisti geresnio gyvenimo siekio motyvacija, monitarinė sistema ne išnyks. Nes kitaip gautume milžinišką mokslinę stagnacija. Kai niekas nieko nebedarytu.
sigitas69s 2012-12-06 21:47
Arba vilkus pokštas
sigitas69s 2012-12-06 22:08
Šis komentaras man primena filmuką "Wall.E". Graži ateitis- visi apkunus, nuostabu!
g3n1us 2012-12-06 22:33
Dėl tų prižiūrėtojų - kvailių, tai manau, kad čia daugiau statistinis nuokrypis.. ;] Priėjus tokį lygį, tai viskas būtų labiau kontroliuojama ir geriausiu atveju prižiūrėtų protingesnių sukurtus robotus...
g3n1us 2012-12-06 22:38
Na, žinai, filmukas buvo tikrai smagus, bet dėl nutukimo dvejočiau, nes žmonės pagal idėją dirbs mažiau ir turės daugiau laisvo laiko, galės sportuoti tie kurie nenori būti tešliais, plius darbas turėtų būti tikrai nepririštas prie stalo, google glass ir siri dabartiniai laikai bus prilyginami akmens amžiui, kaip ir dabartinių kompiuterių pajėgumai..
immortallt 2012-12-06 23:14
O tu esi bandes dirbti protini darba, kad ir minant dvirati fiksuota (stovinti vietoje) ?
immortallt 2012-12-07 00:42
Kuo daugiau bus automatizuota gamyba, tuo labiau stipres kapitalizmas. Ar bent suprantat, kas yra KAPITALAS ? O socializmas ar kazkas i ji panasaus neimanomas jokioje santvarkoje ne del sistemos netobulumo, o zmogaus. Yra gan didele populiacijos dalis, kuri nenores dirbti ir tik but islaikomais. Ta matome puikiai visoje vakaru Europoje, net Norvegijoje maciau gan daug buomzu, nors jie gauna socialinius bustus, kurie kaip mano butas ir dar kelis tukstancius ismoku. Vokietijoje mantome privaziavusiu turku su visom seimom, kurie sedi ant ismoku. Tas pats Prancuzijoje, ten nori ant pasiturinciuju istempti tinginius, uzmete stipriai progresinius mokescius ir staiga pradejo turtingesni emigruoti ir siusti tinginius ant triju raidziu. Kas motyvavo zmogu 2mln metu ? Noras isgyventi. Pastaruosius kelis desimtmecius - gyventi geriau nei turi dabar. O jei tu nori grizti pries milijona metu, tai uzsiaugink kaili ir eik gyventi i urva kur nors. Jeigu sugebesime automatizuoti visa gamyba - daugiau lesu vis eis mokslui, technologiju kurimui, pasaulio analizavimui, individualizavimui. Pinigai - tai yra tobuliausia israiska ir kol kas neteko skaityti apie joki kita varianta, kas nebutu pinigu atmaina. Jei obuoli pavadinsi burokeliu, nuo to jis nepataps sakniavaisiu.
alkaponas 2012-12-07 05:59
Yra naujas terminas taikliai apibūdinantis dabartinį "kapitalizmą" korporacionalizmas.
Acme 2012-12-07 11:08
Yra du motyvacijos lygiai pirmas išgyvenimas, antras kai išgyvenimas užtikrintas, kūryba, aplinkos tyrinėjimas ir pan. Kas skatina antrą lygi? Kas skatina, turint pakankamai išteklių išgyvenimui, daryti kažką daugiau? Monetarinė sistema išnyks, nes robotizacija ir dabar esanti technologija pagamina daiktų perteklių, o kai yra perteklius apsikeitimo vienetas - pinigai yra nereikalingas, nereikalinga yra ir monetarinė sistema. Robotus žmonės kurs bė atlygio, kai jų išgyvenimas bus užtikrintas. Geras to pavyzdys yra wikipedia, kurią pildydami žmonės ne tik negauna nieko, bet ir "gaišta" savo laiką. Kas buvo pinigų atitikmuo tuos 2 milijonus metų, kas buvo produktas, kas buvo tie lobistai, nes monetarinės sistemos nebuvo? Progresą, kurį matomė yra mokslo pažangos produktas, ir prie tos pažangos monetarinė sistema neprisidėjo, ji netgi stabdo progresą pvz.: NASA daukartinių orlaivių programa buvo nutraukta dėl monetarinių priežasčių - pritrūko pinigų.
Acme 2012-12-07 11:20
Benamiai, negali užsiimti juos dominančia veikla, nes pašalpos užtenka tik išgyvenimui. Supažindink tokį žmogų su esančiomis galymybėmis ir norės kažką daryti. Gerai tai kokia motyvacija yra kai išgyvenimas užtikrintas, kas skatina norą gyventi geriau? Ir kur aš pasakiau, kad tam ką aš siūlau reikia grįšti į akmens amžių? Tai kai automatizuota gamyba, kas sugebės nusipirkti tuos produktus? Pinigai yra nereikalingi, kai daiktų yra perteklius, ir su dabartine technologija galima tą perteklių pagaminti, taigi pinigai kaip apsikeitimo vienetas - pinigai nereikalingas, nereikalinga ir monetarinė sistema.
Aidas 2012-12-07 11:29
Acme, gal tau ekonomikos ir politikos žinias pagilinti vertėtų? Immortal klausė - ar suprantate, kaip veikia kapitalas? Kaip dabar kažkieno patarimu atsisakyti pinigų? Ar visi to nori? Daleiskim aš galiu pereiti į tavo pasiūlytą modelį, net jei mano pragyvenimo lygis truputį pablogėtų. O kiti? Ir ypatingai to reikėtų paklausti kapitalo savininkų ir tų, kurie tikisi jais tapti.