Pričiupk! - šalikelės ereliams drausminti skirta programėlė  (23)

Patiriate nepatogumų mieste? Erzina chamai, statantys automobilius visur, kur tik užsimano? Nuo šiol, norint sudrausminti pažeidėjus, nebereikės skambinti arba rašyti policijai. Neseniai vykusioje programėlių kūrimo stovykloje programuotojų komandos „OSM Games“ pirmą kartą pristatyta programėlė Pričiupk! jau leidžia tai padaryti gerokai paprasčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsidiegus programėlę ir matant nekultūringą elgesį miesto gatvėse, užtenka nufotografuoti pažeidėją ar jo transporto priemonę ir, trumpai apibūdinus situaciją, nusiųsti pranešimą į policijos elektroninę pažeidimų fiksavimo sistemą (ePolicija.lt). Visą tai atlikti galite viename lange naudodamiesi tik savo išmaniuoju telefonu: programėlė pati nustato pažeidimo datą, laiką ir tikslias vietos koordinates.

Netinkamam transporto priemonių vairuotojų elgesiui pažaboti programėlėje taip pat yra įdiegta ir viešinimo funkcija. Pranešimas su jūsų užfiksuotu KET pažeidimu gali būti nusiųstas didiesiems šalies interneto naujienų portalams, renkantiems informaciją apie šalikelių erelius. Programėlėje pažymėjus „Žiniasklaida“ pranešimas nukeliaus į „Baudos kvitą“ (delfi.lt) ir „Fotopoliciją“ (15min.lt). Programėlės autoriai tiki, kad kartais viešumas drausmina labiau, nei skiriamos baudos.

Pirmieji programėle Pričiupk! gali naudotis Android operacinės sistemos vartotojai. Jie programėlės versiją visiškai nemokamai gali parsisiųsti iš „Play Store“ internetinės parduotuvės, adresu https://play.google.com/store/apps/details?id=lt.osmgames.priciupk. Taip pat yra parengtos programėlės versijos skirtos iOS ir „Windows Phone" operacinėms sistemoms, kuriomis vartotojai galės pradėti naudotis artimiausiu metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(39)
(0)
(18)

Komentarai (23)