„Valve“: Mūsų „Big Picture“ ir „Linux“ – tai, ko reikia žaidėjų svetainei (Video)  (16)

Žaidimų plėtotojo ir didžiausios elektroninės žaidimų parduotuvės „Steam“ savininko „Valve“ vadovas Gabe Newellas kalbėdamas su Kotaku tinklapiu pareiškė, jog jų naujoji, nemokama paslauga „Big Picture“ ir „Linux“ operacinė sistema – tai, ko reikia tikrų žaidėjų svetainei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

G. Newellas tiki, kad kompanijos pradės pardavinėti asmeninių kompiuterių paketus, kurie bus skirti žaidėjų svetainėms. Tokį asmeninio kompiuterio paketą būtų galima prijungti prie televizoriaus, jame veiktų „Steam“ su savo „Big Picture“ ir „Linux“ operacine sistema.

„Valve“ įkūrėjas neslėpė, kad tokį paketą kompanija veikiausiai pristatys ir pati, nes ji tiki „Steam“ paslaugos „Big Picture“ ateitimi, tačiau įdomiausia tai, kad G. Newellas ir toliau lieka įsikandęs „Linux“ operacinės sistemos, kuri toli gražu nėra pritaikyta žaidimams.

Didžiausia problema, su kuria susidurs „Valve“, tai įtikinti žaidimų kūrėjus ir leidėjus investuoti į žaidimų pritaikymą „Linux“ operacinei sistemai. Jei to kompanijai nepavyktų padaryti, viskas iš esmės žlugtų, nes mokėti už produktą, kuriame veiktų tik „Valve“ plėtojami žaidimai bei mažo biudžeto, pigūs žaidimai, vadinami „Indie“ vardu, nebūtų jokios prasmės.

Mes tuo tarpu galime priminti, jog „Valve“ visai neseniai savo elektroninei parduotuvei „Steam“ pristatė nemokamą „Big Picture“ paslaugą, kurios esmė – sujungti asmeninių kompiuterį su televizoriumi ir ten žaisti žaidimus. „Big Picture“ yra pritaikyta valdyti su žaidimų pulteliu bei turi interneto naršyklę, kuri taip pat pritaikyta valdymui žaidimų pulteliu. Plačiau – video apačioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(9)

Komentarai (16)