„Microsoft“ laimėjo bylą prieš buvusį „LinkoManijos“ administratorių  (45)

Kaip praneša naujienų portalas 15min.lt, kuris remiasi savo šaltiniais, Vilniaus apygardos teismas patenkino programinės įrangos giganto „Microsoft“ ieškinį prieš kompaniją „n5”, kuri ankščiau administravo portalą „LinkoManiją“, ir priteisė 130 tūkstančių litų kompensaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu nepranešama, kokiais motyvais besiremiant buvo priimtas sprendimas. Neva kompanijai „n5” nepalankus sprendimas bus išaiškintas trečiadienį, o pastarosios kompanijos atstovai turi 30 dienų apskųsti sprendimą aukštesnės instancijos teismui. Tokią galimybę „n5”, kaip pranešama, svarsto, bet laukia išaiškinimo.

Galime priminti, jog dar 2009 metais korporacija „Microsoft“ iškėlė ieškinį kompanijai „n5” ir jos direktoriui Kęstui Ermanui dėl autorinių teisių pažeidimo bei kompensacijos sumokėjimo. Kiek ankščiau „n5” administravo vieną iš didžiausių Lietuvoje „torrent“ tipo portalų „LinkoManija“, kurios administratoriumi ir buvo jau minėtas K. Ermanas. Tų pačių metų pabaigoje „LinkoManija“ buvo perleista kompanijai „Vitality International Investment“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(7)

Komentarai (45)