"Razer": mūsų žaidimų planšetė pranoks "iPad" dvigubai  (8)

Kompanija "Razer" atskleidė šiek tiek informacijos apie tai, kokį planšetinį kompiuterį norėtų matyti vaizdo žaidimų gerbėjai. Gamintojas šiuo metu intensyviai darbuojasi prie projekto "Fiona", kuris kaip tik ir numato, jog kompanijos asortimente pasirodys specialiai žaidimams pritaikyta planšetė. Tiesa, ganėtinai pagyrūniškus gaminio palyginimus su "iPad" daugelis vertina skeptiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie projektą "Fiona" pirmą kartą buvo sužinota dar šių metų pradžioje. Kaip teigia pati kompanija, ji kuria „iš tikrųjų žaidimams skirtą planšetinį kompiuterį“: su jautriu sensoriniu ekranu, ypač tiksliais akselerometrais ir specialiai žaidimams pritaikytais manipuliatoriais, kurie bus sumontuoti kairėje ir dešinėje ekrano pusėje.

Surinkusi daugybę internetinės bendruomenės atsiliepimų, "Razer" paviešino kai kurias galimas naujojo produkto charaketeristikas. Taigi planšetė turėtų gauti "Intel Core i5" arba "Core i7" mikroprocesorių, vidutinio lygmens diskretinę vaizdo plokštę (gali kilti klausimas, ar tikrai ne apie nešiojamą kompiuterį kalbama?), taip pat nuimamus žaidimų valdiklius. Įrenginyje bus įdiegta naujausia "Microsoft" operacinė sistema "Windows 8". Kūrėjai neatmeta galimybės, jog savo matmenimis ir svoriu planšetė "Fiona" „dvigubai pranoks iPad“, kurio svoris yra 650 gramų, o korpuso storis – 9,4 mm. Tikriausiai reikia suprasti, kad "pranoks" ne į mažesnę pusę, kadangi "Apple" savo gaminį be jokios abejonės optimizuoja itin intensyviai.

Anksčiau buvo skelbiama, kad "Razer Fiona" ekrano įstrižainė sudarys 10,1“, raiška – 1280 x 800 taškų, taip pat paminėti "Wi-Fi" ir "Bluetooth" adapteriai bei kamera.

Kai kurie šaltiniai kalba, kad "Razer Fiona" prototipas pirmą kartą viešai gali būti parodytas parodoje CES 2013, kuri vyks Las Vegase (JAV) sausio 8 – 11 dienomis. Turbūt labai įdomu, kokia bus šio žaidimams pritaikyto planšetinio kompiuterio kaina? Kol kas nėra kuo nudžiuginti – kalbama apie $1300 – $1500 diapazoną.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(3)

Komentarai (8)