"nVidia" kurs efektyvias “smegenis” JAV bepiločiams lėktuvams  (0)

Kaip baisiai beskambėtų pasakos apie "Skynet" iš filmo apie Terminatorių, "rimti vaikinai" vis tik pasiruošę viską sukontroliuoti, todėl su karinio pobūdžio projektais susiję darbai ne tik nenutraukiami, tačiau netgi spartinami. Gana įdomų kontraktą su JAV karinių tyrimų agentūra DARPA sudarė kompanija "nVidia".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendžiant iš pastarosios pranešimo spaudai, Pentagonui priklausanti agentūra duoda grafinių procesorių ir SoC mikroschemų gamintojui 20 mln. JAV dolerių, kad ši sukurtų efektyvų integruojamą procesorių, kuris bus montuojamas į būsimus bepiločius karo lėktuvus.

Šiuolaikiniai integruojami procesoriai pasižymi maždaug 1 GFLOPs/W efektyvumu. Savo ruožtu, eilinė "nVidia" architektūros karta, kurią atstovaus 20 nm "Maxwell" sprendimai, žada pademonstruoti maždaug 16 GFLOPs/W efektyvumą. Tačiau šis parametras nėra tai, ko nori DARPA – jai bus skirtas procesorius, kodiniu pavadinimu "Project Osprey", kurio efektyvumas turėtų siekti net 75 GFLOPs/W. Nei daug, nei mažai – 75 kartus greičiau ir efektyviau, nei tai įmanoma šiandien. Teisybės dėlei reikėtų patikslinti, jog projektas turėtų pasiekti serijinės gamybos stadiją, kai bus įsisavintas 7 nm technologinis procesas, o tai reiškia, kad „daug protingesnių skraidančių Terminatorių“ nepamatysime dar gerus 5 – 6 metus.

Šiuo momentu "nVidia" gali pasigirti ne tik firminiais integruojamais sprendimais, skirtais AUDI ir BMW automobiliams, tačiau ir elektronika, kuri įkurdinta naikintuvuose "F-22 Raptor" bei kai kuriuose JAV armijos tankuose. "Project Osprey" procesoriai apdoros informaciją, kuri bus gauta iš autonominių karo (žemės ir oro) sistemų.

Darbas prie šio projekto turėtų žymiai padidinti kompanijos inžinierių kūrybinį potencialą, sprendžiant lygiagrečių skaičiavimų užduotis, taip pat atsakant į klausimus heterogeninių skaičiavimų srityje. Akivaizdu, jog gauta patirtis bus panaudota ir civilių gyvenime. Vargu, ar "nVidia" praleis progą įdiegti tam tikras "Project Osprey" technologijas išmaniesiems telefonams, planšetėms ir grafiniams adapteriams skirtuose procesoriuose, kartu žiūrėk – viskas jau ir serveriuose atsidurs.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(9)

Komentarai (0)