„Google“ vadovas: didžiuojuosi mūsų mokesčių vengimo mechanizmu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

maryz 2012-12-19 12:09
Ne Demokratija, o kapitalizmas tai sako
kestutisz 2012-12-19 12:14
Demokratijos darbo rezultatas priklauso nuo to kokia visuomenė - jei joje daugėja dykaduonių tai virsta tiesiog socialistine demokratija. Pvz. koks nesenas triukšmas kilo Pranc0zijoje dėl to, kad G.Depardieu nusibodo atidavinėti didžiąją dalį savo uždirbtų pinigų (85%) socialistams, kurie dabar turi daugumą valdžioje. Ir vistiek - tai vis dar demokratinė šalis...
immortallt 2012-12-19 12:20
Greiciau priesingai. Kapitalizmas yra apie pasidalijima pagal ideta darba ir kapitala. O socializme, jei kazka turejai - ateme. Tada dirbi arba apsimeti kad dirbi, bet gauni ta pati.
Osiris 2012-12-19 15:36
Tai kodel butent musu ir kitose demokratinese salyse butent tai ir vyksta - apsimetinejam kad dirbam, pasalpu vis didesniu reikalaujam? Nuo kada atejus i nauja darboviete su darbdaviu deriesi - "va graziai po lygiai pasidalinsim darba ir kapitala" gausi minimuma ir jei kas nepatiks - sakys kad lengvai kita susiras kas dirbs 40h/sav + virsvalandziai uz minimum.
immortallt 2012-12-19 21:11
Nu tai jei nieko ypatingo nesugebi, kapitalo imoneje neturi, tai tiek ir gauni. Jei imoneje turi kapitala, gauni kitas pajamas nebutinai per alga. Jei esi kietas specialistas, tu savo CV nesiunti, imone skambina tau i mobiluji ir kviecias tave dirbti pas juos. Jei turi kapitala, tai imoneje net nedirbti gali ir gausi pajamas. Gali net kitokia forma tureti kapitala. Socialistinineje santvarkoje tu kapitalo negali tureti. Nera motyvacijos daugiau dirbti, nera motyvacijos kazko siekti, nebent ginklas i nugara nukreiptas. Nera tikslo niekam kokybiskai gaminti. Socializmas butu gerai, jei zmones butu kaip skruzdes, kur kiekvienas dirbtu vardan visuomenes naudos, o ne asmenines. Kinija trumpa laike sugebejo sutelkti visuomene vardan vieno tikslo - visuomenes ir stai kokiu rezultatu pasieke. Deja, pasieke sioki toki kritini issivystyma, pradedama reikalauti laisves ir visuomenes geroves siekimas pamirstant asmenine nauda pranyksta. Todel kapitalizmas ir yra toks geras dalykas ilgu laikotarpiu, nors trumpu laikotarpiu Kinija sugebejo pasiekti daugiau, bet patys suprato nuo pat pradziu, kad tik kapitalizmas gali uztikrinti ilgalaike gerove, todel kure tiek valstybines imones, tiek pritraukinejo uzsienio privatu kapitala - tiesa uzdejo jam apribojima, kad negalejo buti nepriklausomas, bet tokie suvarzymai privaciam kapitalui galimi tik tada, kai salis turi tokia milziniska rinka.