Vis populiarėjant APU ir mobiliems procesoriams, „Intel“ nori prisijungti „nVidia“?  (2)

Įvairūs šaltiniai internete praneša, jog puslaidininkių gamybos lyderis „Intel“ atnaujino kalbas su kompanija „nVidia“ dėl neva galimo jos įsigijimo. Taip „Intel“ „nušautų“ net du zuikius ir visgi atsisakytų savo noro proteguoti tik x86 architektūros lustus, nors jie išliktų prioritetu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog kai AMD nusprendė 2006 metais įsigyti ATI, „Intel“ planavo prisijungti „nVidia“, tačiau sandėris nepavyko. Neva kiek vėliau „Intel“ norėjo naudoti „nVidia GeForce“ grafinius branduolius savo „Sandy Bridge“ ir „Ivy Bridge“ procesoriuose, tačiau „nVidia“ nesutiko ir su tuo. Kompanija išliko nepriklausoma ir su griausmu įsiveržė į „ARM“ architektūros lustų pusę.

Gandus dar labiau pakurstė tai, jog dabartinis „Intel“ vadovas, Paulas Otellinis, pasitrauks kitų metų gegužės mėnesį. Neva jei „Intel“ prisijungtų „nVidia“, dabartinis jos vadovas Jen-Hsunas Huangas taptų naujuoju „Intel“ vadovu bei toliau kuruotų naują grafinių posistemių padalinį.

„Intel“ prisijungus „nVidia“, pirmoji kompaniją turėtų viską: greitus grafinius posistemius, sparčiausius x86 architektūros lustus ir netgi galbūt mobiliuosius „ARM“ lustus, kurie išlaikytų „Tegra“ vardą. Į naują sąjungą kažkaip turėtų reaguoti ir kiti rinkos žaidėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(18)

Komentarai (2)