Vokiečiai oro erdvę gins lazeriniu ginklu  (9)

Vokiečiai teigia sėkmingai integravę jų turimą lazerinį ginklą į pažangią oro erdvės gynybos sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja portalas spacedaily.com, vokiečių kompanija „Rheinmetall Defense“ sėkmingai išbandė galingą lazerinį ginklą, skirtą naudoti ir oro erdvės gynybos sistemoje.

Šveicarijoje esančiame kariniame poligone kompanija išbandė savo naująsias bandomąsias sistemas: buvo numuštas nepilotuojamas skraidymo aparatas ir sunaikintas antžeminis taikinys.

Pasak kompanijos, šiais bandymais ji pademonstravo savo pajėgumą į pažangią oro erdvės gynimo sistemą integruoti galingą lazerinį ginklą, tuo parodžiusi savo karinio techninio potencialo galią.

Pranešime spaudai „Rheinmetall Defense“ teigia: „Šis įvykis įrodo visapusišką „Rheinmetall“ kompetenciją šiuolaikinių technologijų srityje – nuo karinių lazerių ir taikinio atpažinimo bei jo identifikavimo iki taikinio sekimo ir artilerijos valdymo įrangos. Taip pat jos nepralenkiamą sugebėjimą visa tai sujungti į vieningą pažangų visiškai funkcionalų bandomąjį įrenginį.“

Ochsenbodeno bandymų poligone buvo išbandyti du įrenginiai su visa galia veikiančiu lazeriniu ginklu. Vienas integruotas į „Oerlikon Skyguard 3” artilerijos pabūklą su „Skyshield” šaudymo bokšteliu, o kitas – 1 kW lazerinis modulis – įrengtas TM 170 tipo savaeigiame pabūkle.

Abu lazeriniai ginklai buvo išbandyti gana skirtinguose scenarijuose. Pirmas scenarijus: gynyba nuo asimetrinio teroristinio tipo užpuolimo ir pasipriešinimas raketų ir artilerijos bei minosvaidžių ugniai. Antras scenarijus: gynimasis nuo aviacijos antpuolio.

Kaip teigia „Rheinmetall“, bandomasis 1 kW lazerinis įrenginys sėkmingai nuskandino guminį plaustą (imituojantį greitaeigį katerį) ir efektyviai sunaikino improvizuotus sprogstamuosius užtaisus, taip pat neutralizavo nesusprogdintus artilerijos pabūklus.

Scenarijus su artilerija, minosvaidžiais ir raketomis, kurio metu buvo išbandyta 10 kW lazerinė įranga, parodė, kad sujungus 2010 metais sukurtą ir išbandytą 5 kW lazerį į dviejų sistemą, pastaroji pasirodė besanti žymiai efektyvesnė ir taikinį galinti numušti per dvigubai trumpesnį laiką.

Priešlėktuviniame scenarijuje bandomasis 10 kW lazerinis įrenginys nepilotuojamą skraidymo aparatą aptiko, kurį laiką jį sekė ir po to numušė.

Sėkmingai atlikti bandymai rodo kompanijos gebėjimus ir išmanymą kurti kompleksines lazerines sistemas. Ateityje, po maždaug trijų penkių metų, kompanija tikisi klientams galėsianti pasiūlyti 100 kW galios lazerinį įrenginį. Tačiau jau ir šiandien, kaip parodė bandymai, modulinis lazerių jungimo būdas firmai leidžia patenkinti įvairius kariniams ginklams keliamus reikalavimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(0)
(8)

Komentarai (9)