„Dell“: Vartotojai pikti, jog rinkoje yra „Windows RT“ vardas  (13)

Kompanijos „Dell“ asmeninių kompiuterių divizijos vadovas Jeffrey Clarkas sako, jog „Microsoft“ vadovui Steve Ballmeriui patarė ARM architektūros procesoriams pritaikytą operacinę sistemą vadinti ne „Windows“ vardu, nes ši neveikia su įprastomis programomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Clarkas prisiminė, kad perspėjo S. Ballmerį, jog šis ir jo kompanija nenaudotų „Windows“ vardo operacinei sistemai, kurioje neveikia įprastos „Windows“ operacinei sistemai pritaikytos programos. Kaip žinia, „Windows RT“ OS teveikia specialiai jai sukurtos programos.

S. Ballmeris neva nenorėjo atsisakyti „Windows“ vardo, nes šis yra labai svarbus kompanijai, tačiau „Dell“ asmeninių kompiuterių divizijos vadovas gavo informacijos, jog daugelis „Surface RT“ pirkėjų liko suglumę, kai sužinojo, jog jų turimos „Windows“ programos neveikia „Windows RT“ operacinėje sistemoje.

Dėl daugybės pasipiktinusių pirkėjų laiškų, „Microsoft“ net pakeitė „Surface RT“ planšetinio kompiuterio gražinimo politiką žmonėms, kurie įsigijo produktą tik tam, kad sužinotų, jog šiuo įrenginiu iš tiesų negalima naudotis įprastomis „Windows“ programomis.

Kaip rašėme, „Surface RT“ pardavimai yra ganėtinai maži. Iš dalies taip yra dėl didelės kainos, kuri neva mažės artimiausiu metu, tačiau atsižvelgiama ir į faktą, jog su šiuo planšetiniu kompiuteriu negalima naudotis paprastomis „Windows“ programomis, o jam pritaikytų – ganėtinai mažai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(6)

Komentarai (13)