"Microsoft" žaidimų valdiklį "Kinect" ėmė naudoti ir JAV armija (Video)  (0)

Žaidimų valdiklis "Kinect buvo sukurtas kompanijos "Microsoft" tam, kad išplėstų žaidimų konsolės "XBox 360" funkcionalumą. Tačiau gaminys pasirodė toks populiarus, o jo poreikis taip sparčiai augo, kad jo naudojimo sfera neapsiribojo vien žaidimų industrija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu "Kinect" suderinamas su įvairiausios paskirties aparatine ir programine įranga, jo panaudojimo sferos labai plačios. Viena iš tokių tapo medicina – čia "Kinect" ir speciali programinė įranga naudojami JAV karo veteranų atstatymui po traumų ir įvairiausio pobūdžio sužeidimų.

"Microsoft" šioje srityje ėmė bendradarbiauti JAV Karinėmis oro pajėgomis, o bendro projekto rezultatu turi tapti sistema, padėsianti įgyvendinti karo veteranų sveikatos atstatymo programą, kurios galima būtų laikytis namuose, o ne vien tik specializuotose klinikose. Programa "ReMotion360", kuri naudojama šiame projekte, sukurta kompanijos "InfoStrat". "Microsoft" teigia, kad programa naudoja "Kinect" galimybes, kad realiu laiku išmatuotų ir įvertintų įvairius fizinius pratimus.


Šiuo metu "Kinect" ir "ReMotion360" derinys jau naudojamas JAV klinikose. Beje, įrangos versija visiškai nesiskiria nuo tos, kuri naudojama ir su žaidimų konsole "XBox 360", nors ateityje planuojama pasiūlyti ir specializuotą variantą. "Microsoft" atstovo Phil West teigimu, kompanija darbuojasi kartu su JAV Gynybos ministerija, kad ateityje būtų galima panaudoti Kinect ir karių treniruotėms karinių veiksmų simuliacijos režimu.

Susidomėjimą "Kinect" valdikliu taip pat išreiškė ir JAV Karinis jūrų laivynas, karinių tyrimų agentūra DARPA bei eilė kitų su karo sfera susijusių padalinių. Kariškių teigimu, "Kinect" naudojimas leis sumažinti medicinos ir atstatymo centrų išlaikymo išlaidas, o tai tikrai nepamaišys siekiant mažinti karines išlaidas.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: