Lietuvoje pristatyta vaizdą ore rodanti, gestais valdoma sistema „Displair“ (Video)  (17)

Praėjusią savaitę Lietuvoje pristatyta moderni naujovė – interaktyvi vaizdo projekcijos sistema „DisplAir“. Ją galima valdyti tiesiog rankomis „liečiant“ ore skriejantį vaizdą, be jokių pirštinių ar kitų prietaisų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginį sukūrė Rusijos išradėjas Maksimas Kamaninas. Pirmasis jo prototipas 2010 metų birželį buvo pristatytas tuometiniam Rusijos prezidentui Dmitrijui Medvedevui, o vėliau buvo įkurta ir to paties pavadinimo kompanija. „DisplAir“ spėjo apkeliauti didžiausias technologijų parodas ir pelnė ne vieną apdovanojimą, o šiuo metu technologija jau demonstruojama potencialiems pirkėjams.

Sistema susideda iš dviejų dalių: projektoriaus ir garinamo vandens „širmos“, ant kurios ir matomos bei valdomos projekcijos. Prisilietimus prie vandens garų uždangos atpažįsta specialūs sensoriai ir programinė įranga. Nors rodomas įprasto „dvimačio“ ekrano vaizdas, ant šios judančios garų sienos jis tampa giluminiu.

Kadangi sistema naudoja vandenį, ją valdant rankomis galima jausti nesmarkią vandens garų srovę, tačiau rankos sudrėkti nespėja. Anot sistemos kūrėjų, per valandą „DisplAir“ sunaudoja apie litrą vandens.

„DisplAir“ Maskvos skyriaus vadovas Romanas Doroninas teigė, kad sistema yra suderinama su praktiškai visomis operacinėmis sistemomis, tiek skirtomis kompiuteriams, tiek mobiliesiems įrenginiams. Anot jo, šia sistema labiausiai domisi įvairios verslo įmonės, siekiančios panaudoti ją reklamos tikslais, bei medicinos ir švietimo sektoriaus įstaigos. Lietuvoje „DisplAir“ taip pat pirmiausia bus siūloma naudoti reklamos tikslais.

Kadangi prekyba „DisplAir“ įrenginiais prasidės tik kitąmet, tiksli jų kaina dar nėra žinoma, tačiau R.Doroninas užsiminė, kad jo savikaina siekia apie 8 tūkst. eurų.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą, demonstruojantį "DisplAir" technologiją:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(0)
(6)

Komentarai (17)