80% "Intel Broadwell" procesorių TDP bus ne didesnis nei 15 W  (7)

Kol vieni "Intel" partneriai bando nuraminti tradicinių stacionarių kompiuterių vartotojus, kad su "Broadwell" kartos mikroprocesorių pasirodymu taip vadinama „PC era“ nesibaigs, kiti šaltiniai bando įtikinti, kad procesorių giganto politika pasikeis, ir pasikeis kardinaliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame straipsnyje japonų žurnalistai pažymi, jog su naujų kartų "Haswell"/"Broadwell" mobiliųjų procesorių pasirodymu, "Intel" juos suskirstys į keturis pogrupius, atsižvelgiant į išsklaidomos šiluminės galios (TDP) lygius:

  • H serija (BGA) -> TDP = 35/55W;

  • M serija (PGA) -> TDP = 35/55W;

  • U serija (BGA) -> TDP = 15W;

  • Y serija (BGA) -> TDP mažiau nei 10W.

Taip pat tikimasi, kad 2013 m. II ketvirtyje pasirodysiantys 4 branduolių "Haswell" procesoriai pasižymės 35, 45, 47, 57, 65 ir 84 W TDP lygiais. Konstrukcijoje bus naudojami LGA, PGA ir BGA lizdai. Dviejų branduolių Haswell su 35, 37 ir 54 W TDP vartotojus pasieks tik 2013 m. IV ketvirtyje. Beje, III ketvirtyje pasirodys ir procesoriai su BGA lizdu bei 13,5 ir 15 W TDP – tokie sprendimai bus įlituojami tiesiai į pagrindinę kompiuterio plokštę.

Jei "Haswell" mikroarchitektūros atveju U ir Y serijos procesoriai (su 15 W ar mažesniu TDP) sudarys 50% visų procesorių, tai su "Broadwell" pasirodymu 2014 m. šis rodiklis pasieks 80%, o U serija gali būti tiesiog panaikinta kaip nereikšminga. Kitais žodžiais tariant, tik 20% "Broadwell" procesorių turės TDP, didesnį nei 15 W. Tačiau ir tai dar ne viskas. Su "Broadwell" sprendimais pasirodys procesoriai, priklausantys Y serijai, kurių TDP neviršys 5 W. Tiesa, čia kalbama tik apie mobiliųjų įrenginių segmentą, tuo tarpu stacionariame segmente tuos galės pasinaudoti nebent kompiuterių entuziastai.

Tikimasi, kad M serijos "Broadwell" anonsas įvyks 2014 m. I ketvirčio pabaigoje. Y serija pasirodys dar po 3 mėnesių, tuo tarpu H serija debiutuos greičiausiai tik praėjus pusmečiui po M serijos sprendimų pasirodymo. Kaip tuo metu klostysis situacija su stacionariais "Intel" procesoriais, pasakyti sunku, tačiau akivaizdu, kad procesorių gigantas pagrindine savo veiklos kryptimi dabar laikys būtent mobilųjį segmentą.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(4)

Komentarai (7)