Kaip policija gauna informaciją apie įtariamuosius iš „Facebook“?  (0)

Tinklapis Mashable.com atskleidžia, kaip „Facebook“ reaguoja į jos vartotojų įvykdytus nusikaltimus ir kokią informaciją apie socialinio tinklo vartotoją gali gauti teisėsauga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdama gauti informaciją apie žinutes, nuotraukas, vaizdo įrašus socialiniame tinkle ar asmens buvimo vietą, policija turi gauti kratos orderį. Jeigu policija nori gauti kreditinės kortelės informaciją ar vartotojo IP adresą, būtinas teismo patvirtinimas.

Kas atsitiktų, jeigu nusikaltėlis ištrintų savo paskyrą socialiniame tinkle? Jeigu „Facebook“ jau yra informuotas apie policijos pradėtą tyrimą, socialinis tinklas užtikrina, kad informacija apie vartotoją išliks dar 90 dienų. Netgi ir tuo atveju, jeigu nusikaltęs asmuo sieks ištrinti savo „Facebook“ paskyrą.

Jeigu policija nori gauti informaciją apie įtariamąjį, bet nenori, kad pastarasis sužinotų apie atliekamą tyrimą, „Facebook“ reikalauja teismo orderio arba kito oficialaus dokumento. Net ir tai neužtikrina visiško slaptumo. Jeigu „Facebook“ nustato, kad vartotojas pažeidžia tinklalapio naudojimo taisykles, ji gali įspėti žmogų, taip duodama užuominą ir apie teisėsaugos susidomėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(27)
(0)
(10)

Komentarai (0)