"Wired": "Kaspersky Lab" įkūrėjas – vienas pavojingiausių 2012 m. žmonių  (0)

Portalas "Wired" neseniai publikavo gana daug dėmesio sulaukusį straipsnį, kuriame buvo įvardinta 15 pavojingiausių 2012 metų žmonių. Pastarajame sąraše galima išvysti akivaizdžiai kriminaliniam pasauliui priklausančius asmenis, taip pat įvairių šalių diktatorius. Tiesa, sąraše gal kiek neįprastai atrodo kompanijos "Kaspersky Lab" įkūrėjas Jevgenijus Kasperskis (Евгений Касперский). Kokios gi tokios nuomonės priežastys?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Wired" taip paaiškino savo motyvus, kodėl šis garsus IT industrijos žmogus įtrauktas į „Pavojingiausių TOP15“: "Kaspersky Lab" sėkmingai analizuoja ir neutralizuoja taip vadinamus kibernetinius ginklus (prisiminkime įvykius su "Flame", "Stuxnet", "Duqu" ir kitais įmantriais programiniais kenkėjais), o kartu pats J. Kasperskis neslepia savo glaudžių ryšių su Rusijos specialiosiomis tarnybomis bei mano, jog internetas turi būti griežtai reguliuojamas.

Taigi atidžiai peržiūrėjus minėtą sąrašą, aštuntoje vietoje rasime "Kaspersky Lab" įkūrėją, kurį supa meksikiečių narkotikų kartelio baronas, dabartinis Sirijos prezidentas, Irano generolas, Libijos teroristas ir JAV prezidento B. Obamos patarėjas kovos su terorizmu klausimais. Be viso kito, tarp šių rimtai grėsmingų ir tikrai bent jau pasaulinėje žiniasklaidoje garsių žmonių rasime 24 metų amžiaus studentą, kuris 3D spausdintuvo dėka atspausdino atsarginę dalį koviniam šautuvui (nors šis jau po šešių šūvių sulūžo), bei kelis naikintuvo F-22 pilotus, kurie savo laiku išplepėjo apie šios aukštosiomis technologijomis „prifarširuoto“ lėktuvo trūkumus.

Kokiais motyvais buvo vadovaujamasi, parenkant šio pavojingiausių 2012 m. žmonių sąrašo dalyvius, sunku pasakyti. Nesinori nei ginti, nei kritikuoti J. Kasperskio buvimą šiame sąraše, tačiau motyvai, kuriais remiantis jis buvo pakrikštytas viena pavojingiausių asmenybių, gali būti diskutuojami.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(2)

Komentarai (0)