"Samsung" pirmoji išleis išmanųjį telefoną su OS "Tizen"  (9)

Pranešama, kad kompanija "Samsung" šiemet taps pirmąja kompanija, kuri išleis išmanųjį telefoną su operacine sistema "Tizen". Įgyvendinant šį planą, korėjiečiams padės Japonijos mobiliojo ryšio operatorius "NTT DoCoMo".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Tizen" yra tiesioginis "Linux" pagrindu kurtos operacinės sistemos "MeeGo", kuria savo laiku užsiėmė suomių kompanija "Nokia", palikuonis. Kartu su "Nokia" programinės platformos kūrimu užsiėmė ir "Intel". Pastaroji kartu su korėjiečių "Samsung", drauge bendradarbiaujant ir organizacijai "Linux Foundation", ėmė plėtoti operacinę sistemą, kai tik "Nokia" pareiškė norą ja atsikratyti. "Tizen" tikslas buvo ir yra sukurti visiškai atvirą platformą, kadangi kai kurioms kompanijoms "Android" atvirumo nepakako dėl tam tikrų "Google" reikalavimų.

Žinoma, kompanija "Samsung" negali labai skųstis, kad yra nepatenkinta operacine sistema "Android", kadangi tai buvo vienas iš esminių faktorių, leidusių korėjiečiams tapti didžiausiu pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoju. Vis tik P. Korėjos elektronikos gigantas mano, jog bet kokiu atveju yra verta turėti atsarginį variantą. Be išmaniųjų telefonų operacinė sistema "Tizen" galės veikti ir planšetiniuose kompiuteriuose, televizoriuose ir netgi kai kuriuose kituose buitinės elektronikos prietaisuose.

Be japonų "NTT DoCoMo" susidomėjimą naująja mobiliąja operacine sistema pareiškė ir britų "Vodaphone" bei prancūzų "France Telecom", taigi "Tizen" palaikymo komanda yra tikrai rimta, kad būtų galima tikėtis neblogų rezultatų.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(1)
(5)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: