Nuo šių metų parduodant būstą reikės gauti jo sertifikatą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2013-01-04 15:13
Taigi žmonės ir siūlo neapsiriboti tokiais smulkiais popieriais - gal iškart į kiekvieną butą po "specialistą" kuris ten išlaikomas savininko gyventų ir kasdien monitorintų būklę? O tada ir žiūrim - pasiteisins ar ne? Ar dar kokių nesamonių, bet griežtai ta pačia tvarka - pirma priimam, susimokam, o po to žiūrim reikėjo (tam kuris už tai moka) ar ne? Aš labiau pratęs prie "try & buy" principo kai pirma gauni daiktą pačiupinėti, o po to sprendi tinka jis tau ar ne, mokėsi už jį ar ne.
patalnius 2013-01-04 15:16
Gerai, tuomet jeigu šis vertinimas toks blogas, parodyk man pažangią valstybę kurioje gyvena žmonės geriau nei Lietuvoje ir kurioje nėra tokių vertinimų ir kurioje viskas yra palikta rinkai su principu "reiks - bus pasiūla".
Simplicity 2013-01-04 15:43
Tu JK turbūt trečius metus? Kai aš ėjau trečiuosius metus Airijoj, tai irgi kažkokio keisto pozityvo ir neapsakomo optimizmo pilnas buvau Dvi savaitės atostogų Lietuvoj greitai pastato į vietą, nes atrandi seniai pamirštus dalykus — biurokratiją, kyšininkavimą ir visų pateisinamus juodus pinigus. Sėdėdamas kažkur toli, vartydamas lietuvišką spaudą susikuri ypatingai gražų gražios tobulėjančios Lietuvos vaizdą, o grįžęs pamatai jog ne ką pasistūmėta į priekį per tuos metus. (Ką bekalbėt, jei jau oro uosto pasų patikrinimo punktai pasitinka kažkokia slogia kalėjimo nuotaika ir tyla iš abiejų stiklo pusių Sėdi pareigūnai, kurie net pasilabinti nesugeba. ) Kitose šalyse visas tas iš Briuselio nuleistas reikalas buvo priimtas greičiau. (Jau daviau tau pavyzdį apie Airiją ir C kategorijos būstą, teįšylantį iki +15) Panašu, kad Lietuva tą teisės aktą priimti vėlavo ir dabar jau reikia trūks plyš jį priimti, nes spaudžia terminai. Visi norintys galėjo tą sertifikatą gauti ir anksčiau, bet kiek daug toj Lietuvoj yra parduodama naujų namų, į kuriuos galima įsikraustyti nusipirkus bent jau pripučiamą čiužinį? Dažniausiai parduodamos po stogu pakištos ir tik iš lauko nutinkuotos sienos su smėliu vietoj grindų. Kokį sertifikatą galima tokiam namui suteikti? Manau, kad A drąsiai, nes teoriškai galima ištampyti grindinį šildymą, pastatyti 30kW krosnį ir sudėti keturių stiklų langų paketus, bei papildomai įrengti geoterminį šildymą:)
patalnius 2013-01-04 15:49
Ilgiau jau aš UK, bet į metus kelis kartus grįžtu į Lietuvą darbo reikalais Pats žinau, kaip viskas Lietuvoje vyksta ir pats žinau, kad pilna korupcijos ir ko tik tais nori. Bet stengiuosi rodyti teisingą pavyzdi kitiems ir viliuosi, kad jie tą patį pradės daryti, tuomet jų draugai tai pradės daryti... Biurokratijos nėra tiek daug Lietuvoje. Iš patirties galiu pasakyti, kad Lietuvoje visi tik įsivaizduoja, kad jso daug. Žinoma, lyginant su UK biurokratijos yra dvigubai daugiau, tačiau kai nukeliauji į prancūziją ir susipažįsti su vietine biurokratija, Lietuva atrodo kaip pažadėtoji žemė. Kyšininkavimas asmeniškai man yra tragiškai nepriimtinas kaip ir juodi pinigai. Tam yra atitinkamos institucijos kaip STT, FNTT ir kitos, kurios gali padėti šiais klausimais
bahuriux 2013-01-04 20:19
Jonai sunkus atvejis su tavim diskutuoti, nepriimi jokiu argumentu, tik savo argumentus iskeli kaip negincitynus. Uzuojauta.
patalnius 2013-01-04 20:57
Aš nepriimu? Kurioje tiksliai vietoje nepriimu argumentų? Kolega, argumentuok man logiškai ir pagrįstai ir galim diskutuoti Šūkavimas vien dėl šūkavimo nepagrįstais faktais nėra diskusija
Hmz 2013-01-04 21:49
Visose valstybėse esama vienokio ar kitokio pobūdžio reguliavimų. Kaip tatai įrodo, kad konkrečiai šitas reguliavimas yra būtinas?
patalnius 2013-01-05 00:20
Taigi, tavo atsakymas nepaaiškina ką reiktų "išbuožinti" ir kokia iš to ilgalaikė nauda būtų piliečiams? Ar siūlai atimti iš pensininkų santaupas ir jas išdalinti visiem piliečiam? Būtent, visose valstybėse yra tam tikrų reguliavimų. Nesiruošiu aš gaišti savo laiko ieškodamas tau informacijos kurią ir pats galėtum susirasti naudodamasis google. Europos Sąjunga neleidžia direktyvų dėl to, kad šovė kokiam Lietuvos seimo atstovui pasipelnyti iš šios veiklos, nes turi jis pažįstamų...... Ši direktyva kuri bus įdiegta visoje ES yra tik žingsnis link kitos direktyvos įgivendinimo, kuomet visi nauji statiniai ES turės atitikti ne žemesnę nei nustatytą klasę, tad būtent dabar pasiruošti tam yra pats geriausias laikas, vietoje to, kad laukti 2020 ir tuomet įdiegti kokias keturias direktyvas, kas sukeltų didelį galvos skausmą. Kuo tai gerai? Gyvename ne Somalyje, kur niekam nieko nereikia. Gyvename pažangiame kontinente, esame Europos Sąjungos dalis kuri rodo pavyzdį kitoms pasaulio valstybėms kaip riekia pažangiai gyventi. Turime begalę direktyvų kurios nusako kaip turi vairuoti tolimųjų reisų vairuotojai, kiek valandų gali skraidyti lėktuvai, ko reikia norint laisvai prekiauti ES ir ko tiktais nori. Jeigu sakai, kad blogai visi tie reguliavimai ir kam to reikia, palygink dabar Lietuvos pragyvenimo ir išsivystymo lygį bei Ukrainos ar Gruzijos kurios buvo taip pat sovietų sąjungos dalimi. Esame galybę žingsnių priekyje, ne visose srityse, tačiau bent jau judame teisinga linkme ir mus už rankos neveda, bet tempia iš paskos ES.
Nerkashis 2013-01-07 15:41
Man asmeniškai, ta statinio energijos naudingumo klasė nieko nesako. Kuo skiriasi A nuo B? Pirkau būstą, tai po apžiūros, pirmas prašymas buvo parodyti šildymo ir komunalines sąskaitas. Tas pats buvo ir man jį parduodant. Pirkėjas taip pat prašė parodyti sąskaitas. Geriau tegul iškart rašo: A klasė nuo x lt iki y lt/m2, B klasė nuo xlt iki y lt/m2 ir t.t. tada gal būtų aiškiau.
Simplicity 2013-01-07 16:01
Tu kišk man kokius tik nori popierius po nosim, bet aš vis tiek paprašysiu tavęs parodyti ką tu mokėjai už šildymą praėjusį sezoną. Tokio tipo sertifikatai yra gražu ten kur nėra centralizuoto šilumos tiekimo, nes tu turi bent jau kažką, o ne „sukūrenau mašiną anglių ir dvi mašinas malkų“.
Nerkashis 2013-01-07 16:42
Na, tai tą ir rašau, kad tik realios sąskaitos už šildymą parodys kaip pigu/brangu ten pragyvent. O tie sertifikatai, tai tik kaip butas kvepiantis dažais - papildomas bonusas Bet ar gerai nudažyta, neaišku.
kestutisz 2013-01-07 22:14
Na, pasirodo "specialistai" mano kitaip - iš http://grynas.delfi.lt/aplinka/kam-naud ... d=60358701 "„Juk kai perkate skalbimo mašiną, žinote, kad jeigu nusipirksite A+, jums ji bus žymiai ekonomiškesnė. Lygiai taip pat ir čia. Perkant butą jūs įdedate žymiai didesnius pinigus į nekilnojamąjį turtą nei į kilnojamą. Man keistas ažiotažas, kad niekas neklausia vartotojų nuomonės – mano galva, vartotojas kaip tik yra suinteresuotas žinoti ne faktines išlaidas, kurios yra susijusios su prieš tai būste gyvenusiųjų elgesio normomis, bet galimybes, kiek jam kainuotų išlaikyti įsigytą turtą“, - sakė statybos ir būsto specialistė." - t.y. vartotojui turi būti dzin realios išlaidos - jį šildyti turi klasė!!!
Simplicity 2013-01-07 23:51
Praktiškai tai suteikia galimybę gauti bet kokio lygio sertifikatą, nes skaičius galima suvesti iš brėžinių. Kas tose sienose yra realiai, niekaip nepatikrinsi jei ne pats statei. Lietuvos valdžia apsimeta, kad dirba (tam jog atrodytų gerai ES biurokratų akyse), o vertintojai ims pinigus ir apsimes, kad teisingai vertina. Patys vartotojai susimokės už visą šitą apsimetinėjimą ir apsimes, kad sertifikatas jiems labai svarbus. Nieko naujo po Saule...
Nerkashis 2013-01-08 00:03
Pritariu. Graudu ir pikta.