„SoundGecko“: paverskime straipsnius MP3 formatu  (0)

Internete gausu informacijos. Dažnai naudojamės paieškos sistemomis, naujienų portalais, kad daugiau sužinotumėme apie mus dominančius dalykus. Tačiau neretai mums pritrūksta laiko, norint perskaityti visas naujienas ir straipsnius, arba keliaujame ten, kur nėra prieigos prie interneto (na, arba tiesiog norime atsiriboti nuo viešosios erdvės ir pailsinti akis). Tokiu atveju mums reikia alternatyvos, kad galėtume visą tą informaciją „suvirškinti“. Kaip tą padaryti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš sprendimo būdų – mobilioji programėlė „SoundGecko“. Debesų kompiuterija paremta paslauga naudoja visiems gerai pažįstamą teksto į kalbą konvertavimo technologiją, angliškai vadinamą „text-to-speech“. Nors aplikacija kol kas palaiko tik angliškus tekstus, „SoundGecko“ itin kokybiškai konvertuoja jūsų pateiktą tekstą į mp3 formatą. Išsaugotas failas gali būti netgi nusiųstas į jūsų „Google Drive“ paskyrą ar išsaugotas „DropBox“ serveryje. Šioje apžvalgoje paaiškinsiu kaip tekstą paversti mp3 failu, pasinaudojant „SoundGecko“.

Teksto paruošimas 

Išsirinkę norimą straipsnį iš interneto svetainės, nepulkite iš karto jo kopijuoti.

Įsitikinkite, kad:

  • straipsnis yra vientisas;

  • tekstą nukopijavote nuo pradžios iki galo ar jums reikiamos vietos.

Norint išvengti nesusipratimų, kuomet tekstas interneto svetainėse dažnai būna padalintas į kelis tinklalapio puslapius, ypač patogu pasinaudoti teksto „spausdinti“ (angl. – print) funkcija. Tokiu atveju jums yra atveriamas visiškai naujas polapis tik su jums reikiamu tekstu be jokių reklamų ir atskirų puslapių. Tuomet jums turėtų būti patogiau išsirinkti reikiamas teksto dalis.

Konvertavimas

Yra keli būdai, kuriais galite konvertuoti norimą tekstą į mp3 formatą:

1) Apsilankyti svetainėje: „SoundGecko“ svetainė pasižymi itin paprastu ir akiai maloniu dizainu. Jums tereikės įvesti norimo konvertuoti teksto nuorodą internete ir savo el. pašto adresą. Paspaudę didžiulį mygtuką „Get MP3“ ir palaukę iki 30 sekundžių, būsime nukreipti į sukonvertuoto teksto polapį.

2) Pasinaudoti el. paštu: daugelis įmonių naudoja specialias apsaugos sistemas, norėdami apriboti darbuotojų naršymą internete. „SoundGecko“ tam turi išeitį. Sukurkite naują el. laišką, į gavėjo adreso laukelį įvesdami go@soundgecko.com, o pagrindinėje laiško skiltyje nukopijuodami norimo konvertuoti teksto nuorodą. P.S. Svarbu palikti laiško temos laukelį tuščią!

MP3 išsaugojimas

El. laiškas. Pateikę teksto nuorodą el. paštu, gautų žinučių aplanke rasite „SoundGecko“ laišką su sukonvertuoto failo nuoroda ir išsamia informacija. Tuomet jau jūsų teisė rinktis: klausytis failo internete ar atsisiųsti į kompiuterį.

„DropBox“ ir „Google Drive“. „SoundGecko“ suteikia galimybę sinchronizuoti sukonvertuotą failą su dviejomis debesų platformomis.

Reziumė

Didžiausias šios paslaugos minusas – nepalaikoma lietuvių kalba. Taip, internete gausu tokio tipo paslaugų, tačiau jeigu jums reikia tekstą į kokybiškai tariamą anglų kalbą konvertuojančios interneto aplikacijos - „SoundGecko“ yra vienas iš geriausių pasirinkimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Paulius Orinas
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)