Kai kuriuos "Samsung" televizorius bus galima modernizuoti savarankiškai  (0)

Kai kurie kompiuterių entuziastai jau spėjo pasipiktinti "Intel" iniciatyva didinti procesorių su BGA lizdu kiekį ir taip po truputį atsikratyti LGA platformų bei galimybės leisti patiems vartotojams pakeisti procesorių be specialios įrangos. Tačiau panašu, kad tokiems entuziastams į pagalbą ateina kita kompanija, ir visai ne iš ten, kur buvo tikėtasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gana netikėtai su televizorių modernizacijos iniciatyva pačių vartotojų jėgomis į „sceną užlipo“ kompanija "Samsung", praneša interneto portalas "CNet". Išrinktieji „išmaniųjų“ televizorių modeliai, kurie pasirodė 2012 m. (tarp jų yra ir LCD, ir plazminius ekranus turintys modeliai), galės gauti galingesnį procesorių ir produktyvesnį grafikos posistemę, o taip pat talpesnę operatyviąją atmintį bei galimybę atnaujinti vartotojo sąsają. Viskas, ko reikės, tai įsigyti specialų modernizavimui skirtą modulį, kuris galės būti įdiegtas į specialų, televizoriaus korpuse esantį lizdą.

Procesorius galės dirbti ne tik didesniu taktiniu dažniu, tačiau gaus keturis branduolius vietoj dviejų. Žinoma, senoji aparatinė įranga niekur nedings, tačiau vietoj jos vadovaus naujas modulis VG-SEK1000 ("Smart Evolution Kit"). Jis bus suderinamas su tokiais televizorių modeliais, kaip "Samsung UN75ES9000", UNES8000, UNES7500, PNE8000 ir PNE7000. Programinė įranga taip pat atsinaujins iki 2013 m. sprendimo. Tokio modulio kaina sieks $200-300 (~ 800 lt). Žinoma, kai kas už šiuos pinigus nuspręs įsigyti TV priedėlį arba multimedia grotuvą, tačiau modernizacijos entuziastams ir tingintiems „oficialių metodų“ šalininkams tokia kaina gali būti visai priimtina.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)