Oficialiai patvirtintas „Ivy Bridge Y“ mikroprocesorių egzistavimas  (0)

Kompanija „Intel“ intensyviai ruošiasi sausio 8 d. Las Vegase prasidėsiančiai parodai „Consumer Electronic Show 2013“ (CES 2013). Kompanijos plataus vartojimo asmeninių kompiuterių plėtros padalinio viceprezidentas Kirk Skaugen šiek tiek praskleidė paslapties šydą ir papasakojo, kas gi bus parodyta būsimame renginyje. Viena pagrindinių temų taps procesoriai su itin žemu TDP lygiu, kurie bus skirti planšetiniams kompiuteriams bei minimalaus storio „ultrabookams“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nežiūrint į tai, jog buvo galima tikėtis išgirsti apie „Atom“ linijos plėtrą, kompanija „Intel“ vis tik nusprendė eiti kitu keliu ir paruošti procesorių „Ivy Bridge Y“ seriją, apie kurią informacija pasirodė kiek anksčiau. Taigi dabar galima sakyti, kad viskas patvirtinta oficialiai, tiesiai iš pirmų lūpų. Šiuo metu visi mobilūs „Core i“ šeimynos procesoriai, kurie naudojami ultrabookuose, turi ne mažesnį nei 17 W TDP (išsklaidomos šiluminės galios lygį), tačiau naujoje linijoje galima tikėtis šio rodiklio sumažėjimo iki 10 W, o tai anksčiau buvo pasiekiama tik „Intel Atom“ modeliams. Kirk Skaugen tvirtinimu, „Ivy Bridge Y“ pasižymės geresniu energetinio efektyvumo rodikliu, nei konkuruojantys sprendimai iš „ARM Holdings“ pusės.

Be to, „Intel“ viceprezidentas pareiškė, jog parodoje CES 2013 nemažai dėmesio bus skirta būsimiems „Haswell“ mikroarchitektūros procesoriams, kurie turėtų pasirodyti gegužės pabaigoje – birželio pradžioje. Rinkos analitikų teigimu, būtent „Haswell“ turėtų atskleisti planšetinių kompiuterių ir ultrabookų potencialą, kadangi bus pasiūlytas ne tik žemas TDP lygis, tačiau ir didelis produktyvumas.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Eversus
Eversus
(13)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: