"Canonical" anonsavo telefonams skirtą "Ubuntu Mobile" (Video)  (24)

Kompanija "Canonical" anonsavo mobilią operacinės sistemos "Ubuntu" versiją, kurios pagrindą sudaro "Android" branduolys ir tvarkyklės, tačiau čia nenaudojama virtuali "Java" mašina, o kartu žadama išnaudoti „visą telefono galią“, praneša tinklapis "The Verge".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobiliems įrenginiams skirta "Ubuntu", apie kurią buvo užsiminta dar 2012 m. vasario mėnesį, taps pirmuoju žingsniu, kad pradėtų gyvuoti nauja ekosistema, o "Canonical" vadovo Mark Shuttleworth teigimu, pirmuosius išmaniuosius telefonus, veikiančius naujos platformos pagrindu, išvysime dar šiemet. Apie kokį nors bendradarbiavimą su mobiliojo ryšio operatoriais ar mobilių įrenginių gamintojais kol kas nebuvo pranešta, tačiau teigiama, kad pirmasis išmanusis telefonas rinką pasieks, pasitelkiant „aukščiausios klasės“ mobilių įrenginių gamintoją, kuris bus iš "Android" atstovų tarpo. Jei kas pageidaus kurti aplikacijas naujai "Canonical" programinei platformai, bus siūlomi keli variantai: adaptuoti HTML5 aplikacijas darbui su "Ubuntu Mobile" arba naudoti tam specialiai paruoštą SDK. Tuo atveju, jei kūrėjai pasirinks HTML5 aplikacijų kūrimo kelią, bus galima naudoti laisvai prieinamą "Framework PhoneGap" su specifiniais dokumentuotais API, leidžiančiais WEB aplikacijoms rodyti pranešimus lygiai taip pat, kaip tai daro kitos aplikacijos, naudojančioms sisteminį kodą. SDK naudojimu atveju kūrėjams bus prieinamas Qt 5, skirtas paprastoms aplikacijoms, taip pat pilnavertis OpenGL, skirtas žaidimų kūrimui. Atsižvelgiant į abu variantus, kūrėjai galės naudoti tris pagrindines kalbas – C, C++ ir "JavaScript". Pagrindiniu aplikacijų gavimo kanalu taps "Ubuntu Software Centre".

Minimalūs sisteminiai reikalavimai mobilioms platformoms bus tokie:

  • Vieno branduolio 1 GHz taktinio dažnio SoC sistema su "Cortex-A9" architektūra;

  • 512 MB operatyviosios atminties;

  • 4 – 8 GB duomenų kaupiklis;

  • Multisensorinis ekranas.

Daug galingesni išmanieji telefonai su "Ubuntu Mobile" galės tapti kompiuterinės sistemos pagrindu, jei bus norima telefoną prijungti prie monitoriaus. Tokiems įrenginiams taikomi tokie minimalūs sisteminiai reikalavimai:

  • 4 branduolių "Cortex-A9" arba "Intel Atom" ("Medfield" arba naujesnis) procesorius;

  • Daugiau nei 1 GB operatyviosios atminties;

  • Daugiau nei 32 GB talpos duomenų kaupiklis + SD atminties kortelių palaikymas;

  • Multisensorinis ekranas.

 


Serijiniai išmanieji telefonai su "Ubuntu", Mark Shuttleworth teigimu, turėtų debiutuoti 2014 m. pradžioje, tačiau kompanija preliminarias telefonų versijas ketina parodyti visai greitai, juolab, kad parsisiunčiamas ROM versijas, skirtas išmaniajam telefonui "Galaxy Nexus", bus galima parsisiųsti per artimiausias kelias savaites. Šiuo metu tai yra vienintelis oficialiai patvirtintas mobilusis įrenginys, tačiau "Canonical" žada, kad nauja "Ubuntu" versija bus labai draugiška "Android" išmaniesiems telefonams, taigi gamintojai nereikės labai stengtis, kad jų mobiliems įrenginiams būtų adaptuoti nauja programinė platforma.

Daugiau apie mobiliąją "Ubuntu" versiją, skirtą išmaniesiems telefonams, galima sužinoti kūrėjų oficialiame puslapyje.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(0)
(0)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: