Būsimi medikai turės galimybę dirbti ne tik ligoninėje, bet ir mūšio lauke  (1)

Medicinos ir odontologijos mokslus studijuojantys jaunuoliai turės galimybę tapti karo medikais. Lietuvos kariuomenė kviečia registruotis į jaunesniųjų karininkų vadų mokymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo medikai trejus metus bus rengiami Kaune, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

Karo medikais medicinos ir odontologijos studentus Lietuvos kariuomenė pakvietė tapti po šešerių metų pertraukos. Per trejus metus nenutraukę savo pagrindinių studijų 18-32 metų jaunuoliai turi galimybę gauti ne tik karo gydytojo kvalifikaciją, bet ir atsargos karininko laipsnį.

„Viena iš svarbesnių priežasčių – kariuomenei reikalingas parengtas rezervas, o be to mes norėtumėm, kad kuo daugiau jaunimas įsitrauktų į valstybės gynybos reikalus, į kariuomenės reikalus“, – sako Krašto apsaugos ministerijos Personalo departamento direktorius jūrų kpt. Renius Pleškys.

Kariuomenė tikisi pašaukti iki 20 Medicinos ir odontologijos studentų, kurie mokysis Kaune – pirmaisiais metais išmoks šaudyti ir įgys kitų bazinių karinių žinių, antraisiais – sužinos, kaip vadovauti medicinos paramos būriui, o trečiaisiais – įgys specifinių karo medikui reikalingų žinių.

Karo medikų kursai studentams nieko nekainuos, valstybė juos aprūpins karine apranga ir amunicija, mokės išmokas buitinėms išlaidoms ir maitins.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Kristina Jackūnaitė
(10)
(0)
(2)

Komentarai (1)