Premjeras: kovo mėnesį paaiškės, ar Lietuvoje bus statoma AE  (30)

Premjeras Algirdas Butkevičius tikino, kad jau surado reikiamus dokumentus, susijusius su konservatorių planuotos statyti Visagino atominės elektrinės (VAE) projektu. Ministro pirmininko teigimu, specialiai darbo grupei išnagrinėjus visą medžiagą, kovo mėnesį turėtų paaiškėti, ar Lietuva statys naują branduolinę jėgainę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gavau dokumentą, tai yra memorandumas, kuris yra pasirašytas tarp trijų Baltijos šalių. Tai yra politinis dokumentas be jokių įsipareigojimų“, – penktadienį žurnalistams Vyriausybėje pareiškė A. Butkevičius.

Pasak premjero, sausio mėnesį planuojamo jo vizito į Latviją metu vis dėlto kaimynai dar neišgirs Lietuvos atsakymo, ar šalyje ketinama statyti naują atominę elektrinę.

„Latvijai bus pasakyta, kad naujoji Vyriausybė šiuo metu susipažįsta su esančia padėtimi energetikos sektoriuje, yra sudaroma darbo grupė, kuri peržiūrės Lietuvos nepriklausomos energetikos strategiją. Maždaug po dviejų mėnesių bus duotas atsakymas, kurį variantą arba kurį modelį Lietuva pasirinks. Modeliai gali būti įvairūs“, – dėstė ministrų kabineto vadovas.

„Aš manau, kad kovo mėnesio vidury mes turėtume jau turėti aiškumą, nes yra jau suformuluota tokia užduotis darbo grupei, kuri yra atsakinga už strategijos peržiūrėjimą“, – kiek vėliau pridūrė ministras pirmininkas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra minėjusi, kad referendumo dėl VAE statybų metu rinkėjai buvo klaidinami. A. Butkevičius šalies vadovės teiginius komentuoti atsisakė, tačiau akcentavo, kad, jo manymu, referendumo rezultatai yra teisėti.

„Referendumo rezultatai, mūsų manymu, yra teisėti. Daugiau niekas negali jų kvestionuoti. Manau, kad Seime bus grįžtama prie tos rezoliucijos, kad iki gegužės 15 dienos Vyriausybė turi pateikti aiškią vizija, kokia bus Lietuvos energetikos strategija“, – sakė Vyriausybės vadovas, pridurdamas, kad ankstesnioji Vyriausybė turėjo atominės statybų klausimą visuomenei pristatyti daug anksčiau.

„Tie žmonės, kurie dirbo arba dar dirba VAE valdyboje, jie irgi aiškino, kad tokie projektai visuomenei politiniu lygiu yra pristatomi prieš trejus metus norint juos pradėti įgyvendinti“, – sakė A. Butkevičius.

Primename, kad referendume dėl VAE daugiau negu 62 proc. balsavusiųjų pareiškė nesutinkantys, kad Lietuvoje būtų statoma nauja atominė jėgainė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gytis Pankūnas
(7)
(0)
(0)

Komentarai (30)