"Ultrabookams" su "Haswell" procesoriais sensoriniai ekranai bus privalomi  (0)

Parodos CES 2013 išvakarėse kompanija "Intel", kaip ir kiti technologijų industrijos gigantai, parodė nemažai aktyvumo, kad pritrauktų kuo daugiau publikos dėmesio. Prezentacijos metu labai daug laiko skirta "Haswell" procesoriams, kurie taps ketvirtąja "Core" mikroprocesorių karta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be viso kito "Intel" pristatė naują "Ivy Bridge" seriją „Y“, kuriai priklausantys procesoriai, esant tam tikroms sąlygoms, gali vartototi ne daugiau nei 7 W galios. Jau šių metų pavasarį tokie procesoriai pasirodys "Acer" ir "Lenovo" ultrabookųtransformerių sudėtyje. Ar tokie modeliai bus populiarūs, parodys tik laikas, kadangi jau gegužės pabaigoje – birželio pradžioje turėtų pasirodyti plačiai reklamuojami "Haswell".

Teigiama, kad "Haswell" modelių TDP rodiklį pačiuose ekonomiškiausiuose modeliuose pavyks išlaikyti 10 W rėmuose. Gamintojas žada, kad "Haswell" pagrindu sukurti ultrabookai autonominiu režimu galės veikti iki 9 valandų. Be to, norintys šį sezoną vadintis ultrabookais nešiojami kompiuteriai privalės turėti ir sensorinį ekraną, taip pat pretendentai turės palaikyti bevielio video transliavimo technologiją "Intel WiDi", būti komplektuojamais antivirusinės programinės įrangos kompleksu (reikia suprasti, kad čia pagrindiniu "Intel" partneriu taps jai priklausanti "McAfee", tačiau reikia tikėtis, kad šioje vietoje prievartos nebus). "Intel" pažadėjo, jog iki 2013 metų pabaigos ultrabookai su sensoriniais ekranais atpigs iki $599 (~ 1590 lt).

"Intel" prezentacijoje nemažai dėmesio sulaukė ir ultrabooko koncepcinis modelis "North Cape", kuris yra tipinis planšetinis "transformeris" su 13,3“ įstrižainės ekranu. Planšetinė įrenginio dalis yra 10 mm storio, tuo tarpu tokiame ankštame korpuse tilpo ne tik baterija, bet ir "Haswell" architektūros "Core i7" mikroprocesorius. Prijungiama klaviatūra turi papildomą bateriją, kuri leidžia įrenginiui autonominiu režimu veikti iki 13 valandų. Viso įrenginio storis neviršija 17 mm. Dar vienas įdomus momentas – atjungus ekraną nuo klaviatūros, matymo laukas susiaurėja iki 11,6“. Tai leidžia atlaisvinti vietos vartotojo pirštams, kad šis darbo metu neuždengtų matomos srities savo pirštais.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: