"Microsoft IllumiRoom" pavers kambarį didžiuliu ekranu (Video)  (3)

Korporacija "Microsoft" darbuojasi prie vienos labai įdomios ir tikrai neįprastos technologijos, kuri pavadinta "IllumiRoom". Pastaroji numato, kad monitoriuje rodomas vaizdas papildomas, o vėliau išplečiamas per visą kambarį, o visa tai įvyksta, atsižvelgiant į supančios aplinkos geometriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologija tarsi išplečia virtualų pasaulį su nedidele dvimate monitoriaus plokštuma per visą kambarį. Kompanija "Microsoft" kol kas neatskleidžia detalių, kaip visa tai yra padaroma, tačiau praneša, kad tam naudojamas valdiklis "Kinect" ir projektorius. Valdiklis naudojamas aplinkos geometrijai nustatyti, tuo tarpu projektorius skirtas informacijos atvaizdavimui. Visa tai gana sunku aprašyti žodžiais, daug įspūdingiau tai atrodo vaizdo klipe.


Technologijos "IllumiRoom" kūrėjai tvirtina, kad žemiau pateiktame vaizdo klipe visi efektai nufilmuoti gyvai – be jokios kompiuterinės grafikos, nors tuo ir sunku patikėti. Jei tai tiesa, žaidimų mėgėjai ateityje galės "Kinect" ir projektoriaus dėka paversti savo kambarį, pavyzdžiui, į monstrų pilną koridorių ar tikrą kosminio laivo valdymo kabiną. Žodžiu, viskas priklausys tik nuo kūrėjų fantazijos ir vartotojų žaidžiamų žaidimų.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: