„Panasonic“ ausinės nelies jūsų ausų ir garsą perduos „tiesiai“ į jūsų smegenis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigitas69s 2013-01-13 13:14
Su tokiu "Paaiškinčiau taip" tik savo slapyvardi patvirtinsi...
faktas 2013-01-13 13:47
Na matai, aš pats žinau seną tyrimą, kai akliems žmonėms ant nugaros būdavo sudedami mikrovibratoriai, atkartojantys kokią nors paprastą figūrą. Po keleto tokių procedūrų žmogus sakydavo, kad matė būtent tą formą, kuri ten buvo sudėliota. Taigi CNS ieško įvairių kanalų trūkstamai info gauti, bet tam reikia labai daug laiko ir vis tiek reikia receptorių, kurie vertina vibraciją. Tik šį kartą jie ne ausyje, o odoje. Dėl impulsų į kaulus abejoju, nes nežinau, kokia kaulinio audinio sensorinė sistema judesių atžvilgiu. Ir net jei tai įmanoma, reikėtų labai ilgai tai praktikuoti, kol CNS išmoktų analizuoti signalus.
punktyras 2013-01-13 19:30
Klausa – vibracijų pavertimas į nervinius impulsus. Girdinčiam garsas/vibracijos atkeliauja oru, virpina ausies būgnelį, per klausomuosius kauliukus vibracijos perduodamos į vidinę ausį, paverčiamos nerviniais impulsais ir keliauja į smegenis, kur suvokiamos kaip garsas. Jei kuri nors priimamojo aparato grandis pažeista, žmogus negirdės. Bet jei impulsai (tiesiogiai stimuliuojant klausos nervą elektra arba vibracijomis) pasiekia smegenis per klausos nervą, žmogus suvoks tai kaip garsą. Gali prisidėti ir sinestezija, kai „girdimas“ odos vibravimas.
Talkatif 2013-01-13 22:02
LTV berods rodė dokumentiką kur aklas alpinizmu užsiima vaizdus gaudamas per liežuvį į kurį labai supaprastintas signalas ateina nuo webcamo. Norint galima labai daug pasiekti. Bet yra ir ribos. Tai klausimas kas per kurtieji buvo minėtam koncerte. Kada apkurto, kas pažeista. Savaime suprantama turėtų būt, kad vienai juslei užgesus, suaktyvėja kitos ir bando ją pakeist. Ir nereik čia tam bukai reikalaut nuorodų į kokias wiki ar delfi.