Didžiosios Britanijos gyventojai vis dar neabejingi… nespalvotiems televizoriams  (4)

Daugiau nei 13 tūkst. namų ūkių Jungtinėje Karalystėje vis dar naudoja nespalvotai rodančius televizorius. Tokios išvados gautos iš šioje šalyje TV licencijas išduodančios institucijos sukauptų duomenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors licencijų įsigijusių asmenų vis dar yra, pastaraisiais metais šis skaičius vis mažėjo, o iki šių metų pradžios iš 212 tūkst. galiojančių licencijų, liko tik kiek daugiau nei 13 tūkst. Šiuo metu Londono gyventojai turi įsigiję daugiausiai licencijų, kiek mažiau jų yra Birmingeme ir Mančesteryje.

Televizijos licencijas išduodančios įmonės atstovas Stephenas Farmeris teigė, kad šiomis dienomis, kai daugelis naudojasi naujomis technologijomis ir internetu, džiugu matyti, kad vis dar yra žmonių, mėgiamas televizijos programas žiūrinčių nespalvotai.

Televizijos ir radijo technologijų atstovas ir istorikas Johnas Trenouthas mano, kad tokį žmonių pasirinkimą lemia brangi skaitmeninei televizijai skirtų licencijų kaina. Šiuo metu licencija skirta nespalvotiems televizoriams kainuoja 49 svarus, spalvotai televizijai skirta – 145 svarus. Tad toks gyventojų pasirinkimas nėra nepaaiškinamas.

Nors kaina ir daro įtaką pasirinkimui, pašnekovas pridūrė, kad Didžioji Britanija visuomet buvo ta šalis, kuri mielai rinkosi nespalvotą vaizdą ir nenorėjo išmesti seno, bet veikiančio televizoriaus arba kolekcionuoja neveikiančius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)