USB – aplenksim "Thunderbolt", pamaitinsim visus (Video)  (0)

Parodoje CES 2013 organizacija USB-IF kukliai demonstravo "USB Power Delivery" standartą. Testinis nešiojamas kompiuteris gavo maitinimą tiesiai iš monitoriaus per įprastą (ar bent jau taip atrodantį) USB kabelį. Tačiau organizacijos ambicijos sukurti visuotinai priimtą energijos tiekimo per USB standartą yra tikrai didelės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, kad "USB Power Delivery" standartas numato penkių profilių egzistavimą, kurie siūlo įvairaus energijos kiekio perdavimą. Vis tik USB-IF ketina realizuoti ne tik galimybę perduoti duomenis bei iki 100 W energijos per USB kabelį, tačiau ir tai, kad sąsaja gali būti panaudota ir vaizdo signalui tiekti. Su organizacijos USB-IF atstovais pavyko pabendrauti tinklapio "AnandTech" žurnalistams. Be viso kito kalbėta ir apie USB 3.0 standarto galimybę perduoti duomenis iki 10 Gbit/s greičiu, o tai atitiktų šiandienes "Thunderbolt" sąsajos galimybes.

Naujasis USB standartas bus priimtas iki šių metų vidurio, taigi vėliau viskas priklausys tik nuo valdiklių gamintojų. Kaip visos naujovės atrodys, galima pamatyti žemiau pateiktame vaizdo klipe, o mes tik priminsime, kad USB 3.0 pagrindu sukurtas ir kitas standartas SSIC (Super Speed Inter-Chip), kuris bus naudojamas mobiliuose įrenginiuose (išmaniuosiuose telefonuose, planšetėse ir t.t.).


 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: