Pagaminti pirmieji kompiuteriai su rusiškais procesoriais  (40)

Rusijos uždaroji akcinė bendrovė MCST pranešė pradėjusi stalinių asmeninių kompiuterių su savo pačios gamybos procesoriais „Elbrus“ serijinę gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie kompiuteriai yra vadinamieji monoblokai, t. y. jų sisteminis blokas integruotas į monitorių. Skelbiama, kad praėjusį mėnesį MCST pagamino pirmąją bandomąją 20 tokių kompiuterių partiją. Pasak bendrovės atstovų, jais labai domisi Rusijos gynybos pramonės įmonės.

Naujieji kompiuteriai pavadinti „Kraftway“, nes jų pagrindu tapo didžiausios Rusijoje kompiuterių įrangos gamintojos „Kraftway“ sukurtas monoblokinis kompiuteris „Kraftway Studio“ su sensoriniu ekranu. MCST tik panaudojo savos gamybos pagrindinę pokštę su savo procesoriumi „Elbrus 2C+“. Šis procesorius turi 2 „Elbrus“ mikroarchitektūros skaičiavimo branduolius, veikiančius 500 MHz taktiniu dažniu, ir 4 Rusijos bendrovės „Elvis“ gamybos skaitmeninių signalų procesorių branduolius.

Skelbiama, kad tokio procesoriaus maksimalus našumas siekia 28 gigaflopus (28 milijardus operacijų su slankiuoju kableliu per sekundę). Procesorius „Elbrus 2C+“ gaminamas pagal 90 nm tikslumo technologiją.

Pasak MCST atstovų, iš viso bus pagaminta 50 bandymams skirtų „Kraftway“ kompiuterių. Jei jų testavimo rezultatai bus sėkmingi, po 1–2 mėnesių vienoje Rusijos miesto Zelenogrado gamykloje gali būti pradėta serijinė didesnės partijos gamyba.

Manoma, kad ją gali sudaryti apie 1000 tokių kompiuterių. Anksčiau MCST gamybos procesoriai įprastiniuose asmeniniuose kompiuteriuose nebuvo naudojami: jie buvo tiekiami tik Rusijos karinės įrangos gamintojams. MCST procesoriai be kita ko naudojami rusiškuose oro gynybos raketiniuose kompleksuose C-400 ir C-300.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(0)
(1)

Komentarai (40)

Susijusios žymos: