„Apple“ į bankrotą vos nenuvaręs vadovas aiškina kaip pardavinėti „iPhone“  (15)

Buvęs bendrovės „Apple“ generalinis direktorius Johnas Sculley tikriausiai neatrodo kaip pats geriausias kandidatas, kuris turėtų patarinėti savo buvusiai bendrovei kaip dirbti – ypač įvertinus tai, kad 1985 metais būtent jis išstūmė Steve'ą Jobsą iš bendrovės ir savo darbo „Apple“ metu pridarė tiek klaidų, kad šiuo metu viena vertingiausių pasaulio įmonių buvo ties bankroto slenksčiu, rašo bgr.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi J. Sculley praleido progą patylėti ir neseniai pareiškė „Bloomberg“, jog „Apple“ turėtų gaminti pigesnę „iPhone“ versiją, kad galėtų konkuruoti su tokiomis kompanijomis, kaip „Samsung“ besivystančiose rinkose.

„Apple“ turi prisitaikyti prie visai kitokio pasaulio. Kai nuo 500 dolerių kainuojančių telefonų pereinama prie 100 dolerių ar net mažiau kainuojančių įrenginių, reikia labai gerai persvarstyti tiekimo grandinę ir kaip už tokią kainą produktus pardavinėti pelningai“, - teigė J. Sculley.

Pasak jo, didžioji „Apple“ bėda yra ne tai, kad „Apple“ telefonai pablogėjo, o tai, kad konkurentai per dvejus pastaruosius metus gerokai pasitempė ir priartėjo kokybės požiūriu. Taigi, nors anksčiau „iPhone“ buvo vienintelis pasirinkimas žmonėms, norintiems pačios aukščiausios kokybės išmaniojo telefono be jokių kompromisų, dabar panašią kokybę gali pasiūlyti, tarkime, „Galaxy S III“, kurie mažina „Apple“ rinkos dalį. O kartu įvertinus tai, kad „Samsung“ turi labai stiprią pigių išmaniųjų telefonų pardavinėjimo besivystančiose rinkose strategiją, galima suprasti, dėl ko „Apple“ turėtų norėti ir patys sukurti pigesnį telefoną..

„Samsung“ yra išskirtinai geras konkurentas. Skirtumas tarp „Samsung Galaxy“ ir „iPhone“ nėra toks didelis, koks buvo anksčiau“, - aiškino buvęs „Apple“ vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: