"VelociRoACH": labai greitas robotas – tarakonas (Video)  (0)

Tarakonai garsėja savo landumu ir galimybe greitai įveikti praktiškai bet kokį reljefą, todėl juos galima laikyti idealiu prototipu miniatiūriniams vaikščiojantiems robotams kurti. Šia idėja susidomėjo mokslininkai ir Berklio Kalifornijos universiteto (JAV). Jų naujasis šešiakojis robotas VelociRoACH sukurtas daugiausia iš kartono, roboto ilgis sudaro 10 cm, tačiau jis juda net 2,7 m/s greičiu, taigi jį galima laikyti greičiausiu robotu savo „svorio kategorijoje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto autoriai pabrėžia, kad "VelociRoACH" juda žymiai greičiau už realų tarakoną (1,5 m/s), savo greičiu nusileidžia nebent rekordininkui "Cheetah" iš "Boston Dynamics" (3,2 m/s), t.y. pačiam greičiausiam vaikščiojančiam, tiksliau, bėgiojančiam robotui. Sėkmės pagrindu tapo C-tipo galūnės, kurios atlieka judesį 15 kartų per sekundę. Stabilus roboto – tarakono judėjimas garantuojamas lengvų plastikinių sparnelių ir judėjimo manieros, bet kuriuo metu ne mažiau kaip trys galūnės turi liesti žemę.

"VelociRoACH" svoris sudaro 30 gramų, tuo tarpu jis gali pakelti 120 gramų svorį, todėl perspektyvoj jį galima aprūpinti naudinga įranga – kameromis arba įvairiais sensoriais. Vieninteliu žymiu šio roboto trūkumu yra kartoninis korpusas – lengvas, tačiau labai netvirtas ir neilgaamžis.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(1)
(-1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: