„Facebook“ nutarė sunaikinti „Skype“?  (16)

Socialinis tinklas „Facebook“ JAV gyvenantiems savo vartotojams pristatė nemokamų telefono skambučių per „iPhone“ ir „iPod touch“ paslaugą. Pranešama, kad išmaniųjų telefonų „iPhone“ ir grotuvų „iPod touch“ savininkai, prisijungę prie „Facebook“, gali vieni kitiems skambinti nemokamai naudojant internetinės balso telefonijos (VoIP) technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečiai, norintys pasinaudoti tokia galimybe, turi iš „App Store“ parduotuvės parsisiųsti nemokamą programėlę „Facebook Messenger“, įdiegti ją savo „iPhone“ telefone, pereiti prie dialogo su kitu „Facebook“ vartotoju, paspausti papildomų funkcijų mygtuką ir spustelėti skambučio kvietimo piktogramą.

Skelbiama, kad jei telefone „Facebook Messenger“ jau įdiegta, programėlės atnaujinti nebereikia. Kol kas, pasak „The Verge“, nemokami skambučiai tarp „Facebook“ vartotojų prieinami tik „iPhone“ ir „iPod touch“ savininkams, tačiau ilgainiui naudotojų ratas bus išplėstas. Pokalbiai vyksta per „Wi-Fi“ ryšį, o jeigu jis neprieinamas, telefonas gali prisijungti ir prie 3G mobiliojo ryšio tinklo, tiesa, už duomenų perdavimą tokiu atveju reikės mokėti. Sulaukus skambučio telefono ar grotuvo ekrane rodomas atitinkamas pranešimas su skambinančiojo vardu.

„The Verge“ praneša, kad naujosios paslaugos testai atskleidė aukštą balso ryšio kokybę. Kai ši paslauga bus pradėta teikti ir kitose šalyse, „Facebook“ gali greitai tapti didžiausiu pasaulyje „VoIP“ paslaugų operatoriumi, pralenkdamas net populiarųjį „Skype“. Šiuo metu „Facebook“ socialiniu tinklu naudojasi daugiau nei 1 milijardas žmonių. Tokios milžiniškos potencialių klientų bazės neturi nei „Skype“, nei kiti stambūs „VoIP“ paslaugų teikėjai.

Įdomu, kad „Skype“ šiuo metu yra ir „Facebook“ partneris, ir konkurentas. 2011 m. vasarą abi bendrovės sudarė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią į „Facebook“ buvo integruota „Skype“ vaizdo skambučių funkcija. Tačiau „Facebook Messenger“ tokios galimybės neturi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: