„Facebook“ nutarė sunaikinti „Skype“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EdvasP 2013-01-18 11:59
Va čia tai protingas žingsnis. Smagu būtų 100proc atsisakyti operatorių paslaugų ateityje.
HAL9000 2013-01-18 12:06
Na ir pasakei Lyg skype tave įpareigoja naudotis operatoriais Kad ir ką skelbtų tokios skambios antraštės, mordaknygei ir jos "pribumbasams" nėra šansų sunaikinti rimtų paslaugų, nes mordaknygė ir liks tik mordaknyge, renkančia duomenis apie sistemos dalyvius ir juos panaudodama saviems komerciniams tikslams. Jei jau net neturiu paskyros tame š... (o tokių žmonių, manau, tikrai yra pakankamai daug) - tai kaip aš atsisakysiu pvz skype? Juolab, netgi jei dėl kažkokių priežasčių, tarkim dėl kokio nors verslo, tektų užsiregistruot toje mordaknygėje - reikia būt naiviu, kad patikėt savo "telefoninius" pokalbius tam "big brother" Jiems jau nebepakanka vien turimos info, reikia jau ir į privačius telefoninius pokalbius įlįsti... vieną dieną BAC! ir įjungia kokį susigalvotą privatumo nustatymų pataisymą, milijonai vartotojų patys to nežinodami ima visam pasauliui ir visiems pažįstamiems skelbti, kas su kuo, kada ir kiek laiko kalbėjo, ir kokie raktiniai žodžiai buvo pokalbiuose Reikia būt labai naiviu, kad galvoti, jog mordaknygė iš to neieškos komercinės naudos
faktas 2013-01-18 12:46
Na dar prieš metus buvo manoma, kad Google Talk nukonkuruos Skype, bet taip nenutiko ir nepanašu, kad nutiks. Įdomu, kaip bus su FB.
EdvasP 2013-01-18 15:42
Na ir pasakei. Pirmas dalykas, tai manęs niekas neįpareigoja jais naudotis, bet Skype, negaliu susisiekti su bet kuo, betkada. Turiu naudotis mobiliuoju ryšiu. O savo komentaru norėjau pasakyti, kad norėčiau, kad straipsnyje aprašyta programa taptų visuotinai naudojama ir man reiktų pasirūpinti tik interneto ryšiu. Jokių sim kortelių. O dėl FB. Manau tu labai keistas, jei galvoji, kad mobilusis ryšys yra saugus ir niekas tavęs negali klausytis. Taip pat pasirodei labai save sureikšminantis, jei manai kad kažkam labai įdomūs tavo mordaknygės pokalbiai
HAL9000 2013-01-18 16:07
) - esmė tame, kad duomenų srautus galės analizuoti jų sukurti algoritmai... ir vieną dieną pradėsite gauti tokio pobūdžio pasiūlymus: "vakar su X kalbėjote telefonu apie Y, tai gal jus sudomintu šis Z pasiūlymas?" O tokia info kainuoja daug - ją lygiai taip pat bus imta pardavinėti trečioms šalims, kaip dabar yra su kita mordaknygės vergų info.
Creatium 2013-01-18 17:02
Man atrodo, kad paranojikų klubas yra kitame forume.. Klausysis, seks, ieškos, analizuos. Ką jūs darot ar ruošiatės daryti, kad jūsų ieškotų spec. tarnybos? Juokingai skamba ir tiek tokie paistalai. Bus noro - analizuos ir skype tavo pokalbius. Juk Microsoftui priklauso.
EdvasP 2013-01-18 18:49
Žmogau, ką tu nori man įrodyti? Pasakysiu dar kitaip. Aš negaliu susisiekti su bet kuo ir bet kada skypu, nes ne visada žmonės būna tinkle. O telefonus visi turi su savimi. Taigi, aš noriu, kad tokios programos kaip paminėta straipsny arba skype pakeistų mums įprastą bendravimo telefonu būda, tik ne mobiliaisiais tinklais, o internetu. Dėl to pokalbiai galėtų būti nemokami, o prietaisai būtų pigesni. Kalbu apie išmaniuosius, ne laptopus. O ką tu kalbi apie visokius pasiklausymus, reklamas ir robotus, tai paranojiko skiedalai, nieko daugiau.
HAL9000 2013-01-18 18:59
Paryškinau tavo logikos topą O tai jau turėdamas telefoną aš negaliu turėti jame skype ar viber? Išsigelbėjimas - tik mordaknygė? kas tu per kietakaktis mordaknygės vergas... Ir išmok skaityt kitų tekstą pagaliau - aiškiai net paryškinau, kad nekalbame apie saugumą šįkart ir pasiklausymus kažkokių tarnybų. Esmė - ar būtina naudotis soc. tinklu, ar ne (akivaizdu, kad nebūtina) vien todėl, kad noriu nemokamai pakalbėt su kažkuo telefonu. Mordaknygė tiesiog nori lengvai susišluoti milijardą vartotojų tiesiog sukurdama neva gerą programą, nors analogiškų veikiančių internetu seniai jau prikurta. Jei tas tau niekaip nedašunta - tai čia jau niekas nebepadės...
mobilunkas 2013-01-18 19:55
na ko bijot per daug to viesumo, na turim visi nemokamus emailus, juos nagrineja visokie robotai, bet nors turim nemokama paslauga. idomu kiek zmoniu emailus turetu jei jie butu mokami? na tegu feisbukas teikia tuos pokalbius- gi duoda nemokamai ( na uz dalini privatumo praradima). kam gali rupet lietuviu pokalbiai? gal kokiu kinu , indu , irano siaures korejos ar perspektyviu saliu pokalbiai ir idomus, na paviesintu dvieju ciukciu pokalbi apie sniega, na ir ka? pasiulytu kastuvu reklama? galima juk visai atsisakyt interneto, but labai saugiu privatumu, bet paciam pasidarys nuobodu nuo tokio privatumo
HAL9000 2013-01-18 20:19
Aš vis bandau pasakyt visai ką kita. Nei email, nei skype, nei kitos panašios paslaugos - jos nėra socialinis tinklas. Juk nesėdi milijardas beveik vienu metu ir nespokso į pašto dėžutę ar skype kontaktų sąrašą - kada čia kas vėl parašys, kada čia atnaujins skype paveiksliuką šių paslaugų esmė - kontaktas tada, kai jo reikia, o ne gyvenimas tame. O va mordaknygė ir panašūs tinklai toliau buria bukėjančią armiją, kuri jau greitai nei bendraut gyvai bemokės, nei tikrų draugų beturės, nei sportu beužsiims ar žaidimais realybėje... pagrindinė veikla - pasinėrimas į tą virtualią socialinę erdvę. Visai kaip filme "Surrogates" su Bruce Willisu - ten labai taikliai parodyta, link ko einama
faktas 2013-01-19 00:02
, asmeniškai aš manau, kad žmonės atsirinks, kas ko nori, kam kas teikia gyvenimo džiaugsmą. Kažkas iki gyvenimo galo naršys FB, storės ir mirs nuo kraujotakos ligų, o kažkas lakstys parke rytais ir mirs paslydęs ant kokio šuns šūdo.
secret 2013-01-19 15:37
jeigu is fantastikos burelio, visas salies pavirsius butu padengtas belaidziu internetu, kuris nepriklausytu operatoriams, gal ir galetum atsisakyti operatoriu. nenori moket 50ct uz skambuti, mokek 50ct uz mobilu interneta - operatoriui (skaiciai simboliniai). Asmeniskai as lieku su skype as ir kreditu skype esu nusipirkes, kai kartais noriu su draugais uzsienyje pasikalbeti.
Monteiro 2013-01-19 17:46
Na galit ginčytis kiek norit kas geriau Skype ar Facebook bet manau Microsoft, Skype ir Nokia trilulė tokią bombą gali paruošt( neabejoju, kad ruošia), kad Bitės, Omintel ir kitų pasaulio operatorių darbuotojai liks bedarbiai.
faktas 2013-01-19 20:16
Operatoriai užkels kainas VoIP srautui.
Andmill 2013-01-19 20:19
O iš kur gausi ryšio signalą? Kai kur nors miškelyje nebus wifi ar kitokio interneto prieigos?
rwc 2013-01-20 23:25
stabiliu ryšiu (nenoriu duoti Skype milijono TCP/IP portų) arba paleisiu dafiga resursų ryjantį Apps'ą specialiai tavo skambučiui. A... ir turbūt nesi bandęs aptikti "Invisible" kontaktų. Su Skype šis statusas neturi prasmės, tik annoyance. O kur dar (būūū) VIRUSAI! Kad ir ką skelbtų skype.com, jie nėra ir niekada nebuvo nei universaliausia ("visuotinai naudojama", whom ya kiddin?), nei patikimesnė Voice Chat paslauga nei, tarkim, MSN. Jau nekalbant, kad yra krūva kitų alternatyvų.