„iPhone“ programėlės klaida: pensininko namus Las Vegase užgriuvo telefonus praradę žmonės  (5)

Penkiasdešimt devynerių metų pensininkas Wayne'as Dobsonas susidūrė su nemalonia problema. Į Las Vegase gyvenančio pensininko namus nuolat užklysta nepažįstami žmonės, kurie dažnai netgi grasina iškviesti policiją. Visgi Wayne'as Dobsonas nėra vagis – jam paprasčiausiai labai nepasisekė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pensininką kamuojanti problema susijusi su „Find my iPhone“ mobiliąja programėle. Ši programėlė iš kito prietaiso padeda nustatyti savo „iPhone“ buvimo vietą.

„Find my iPhone“ aplikacija pensininkui iškrėtė itin nemalonų pokštą. Įsivėlus klaidai, mobiliųjų telefonų savininkai tiesiog užgriuvo Wayne'o Dobsono namus – daugeliui vartotojų žemėlapyje buvo rodoma maždaug ta vieta, kurioje įsikūręs Las Vegase gyvenantis pensininkas, rašo „Las Vegas Review-Journal“.

Problema tapo tokia rimta, kad Dobsonas netgi buvo priverstas ant durų palikti užrašą: „Jokių dingusių mobiliųjų telefonų!“ (angl. No Lost Cell Phones).

Kompanijos atstovų teigimu, GPS lokatoriai neleisdavo matyti tikslaus Dobsono adreso, tačiau rodoma vieta žmones itin dažnai nukreipdavo į pensininko namus. Pasirodo, Dobsono namų adresas buvo supainiotas su mobiliojo ryšio bokšto koordinatėmis.

Wayne'as Dobsonas dažnai apšaukiamas vagiu. Kartais prie jo durų slenksčio pasirodo ir policija. Vietinė policija naudojasi ta pačia sistema, dėl šios priežasties paskambinus į pagalbos telefoną 911, pareigūnai dažnai yra nukreipiami į pensininko namus.

Specialistai jau dirba siekdami išspręsti šią problemą ir taip grąžinti Wayne'o Dobsono gyvenimą į normalias vėžes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (5)