Saulės energija maitinamos lempos galės įkrauti ir mobiliuosius telefonus  (0)

Saulės energija maitinamos lempos, kurios kaupia energiją ir esant poreikiui ją panaudoja, jau nebe naujiena. Kompanija „Bright Products“ be įprastų šių lempų panaudojimo būdų mato ir įsivaizduoja šiek tiek kitokių jų vartojimo galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos saulės energija varomos lempos ne tik švies, bet taip pat galės per microUSB laidą įkrauti mobiliuosius telefonus. Ir tai dar ne visi patobulinimai. Numatoma, kad jos taip pat galės veikti kaip elektros energijos nenaudojantis garso stiprintuvas išmaniesiems telefonams ar MP3 grotuvams.

Ši lempa buvo išrasta tam, kad elektros energija pasiektų ir besivystančias šalis. Bendrovė siekia pakeisti ten naudojamas kenksmingas žibalines lempas, kurios kelia pavojų sveikatai, ypač moterų.

Skirtingiems poreikiams patenkinti kompanija sukūrė produktą su 3 ryškumo lygiais. Teigiama, kad tokio universalumo turėtų pakakti visų rūšių namų ūkio poreikiams tenkinti.

Šios lempos galės būti naudojamos kaip kabantys šviestuvai, nešiojami žibintuvėliai ar staliniai šviestuvai. Lempoje esančią saulės bateriją pilnai įkrauti visiškoje saulės šviesoje užtruks 8-10 val. 

Taip įkrauta lempa 50 val. galėtų veikti mažiausiu ryškumu, 8 val. skleistų vidutinio ryškumo šviesą arba 4 val. veiktų aukščiausiu ryškumu.

Lankstus korpusas užtikrins, kad šviestuve esanti saulės baterija įkrovimo metu būtų nukreipta tiesiai į saulę. Ši lempa turėtų būti naudinga ir turistinių kelionių metu, nes ją taip pat bus galima įkrauti naudojant nuolatinės srovės (DC) arba kintamosios srovės (AC) maitinimo kroviklius.

Lempa yra sukurta siekiant patenkinti visus keliaujant galinčius atsirasti poreikius, pavyzdžiui, apšvietimo, prietaisų įkrovimo, o klausant muziką atliktų garsiakalbių funkciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (0)