Susikurkite savo „debesį“ su programa „BitTorrent Sync“  (3)

„Debesų“ technologijomis pagrįstos failų talpyklos, kaip kad jau senokai rinkoje esanti „Dropbox“ ar visai neseniai pasirodžiusi „Mega“, susilaukė ir kitokios konkurencijos. Štai, programos „BitTorrent“ kūrėjai pranešė apie papildomai siūlomą paslaugą „Sync“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BitTorrent Sync“ veikimo principas nėra sudėtingas. Jis leidžia skleisti failus bei juos sinchronizuoti per keletą įrenginių vienu metu. Tai yra „debesis“, kurį susikuriate jūs. Skirtumas tik tas, jog failai esantys jūsų įrenginiuose perduodami „BitTorrent“ protokolu.

Šiuo metu „BitTorrent Sync“ duomenis šifruoja 256 bitų AES algoritmu. Šiuo metu paslauga taipogi yra prieinama ne tik „Windows“, „OS X“ ar „Linux“ operacinėms sistemoms, tačiau ir „NAS“ įrenginiams. Artimoje ateityje žadamas ir mobiliųjų įrenginių palaikymas.

„BitTorrent Sync“ dar tik tėra bandomojoje stadijoje, tad bus įdomu pamatyti, kur nuves tolimesnis jos plėtojimas. Vienas iš didžiausių skirtumų nuo įprastų „debesų“ servisų yra tas, jog „debesis“ ne tik yra jūsų, tačiau ir paties „debesies“ talpa yra visiškai neribojama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(1)

Komentarai (3)