Artėjant naujos kartos žaidimų kompiuteriams, Kinija ketina juos įsileisti  (0)

Kinija, viena iš didžiausių pasaulio rinkų, pagaliau pradėjo svarstyti atšaukti jau daugiau kaip dešimtmetį galiojantį draudimą pardavinėti žaidimų kompiuterius jos rinkoje. Draudimas galioja dar nuo 2000 metų, o praėjus 13 metų ketinama jį panaikinti kaip tik artėjant naujai žaidimų kompiuterių kartai iš kompanijų „Sony“ bei „Microsoft“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip mums primena „China Daily“ laikraštis, jau minėtais 2000-ais Kinijos valdžia nusprendė uždrausti pardavinėti žaidimų kompiuterius. Kaip ir daugelis draudimų, šis taip pat susijęs su kontrole. Neva Kinijos valdžia saugo savo šalies atžalų fizinę ir psichinę būklę.

„Draudimas pardavinėti šiuos įrenginius buvo priimtas netgi septynių ministerijų, taigi mums reikės nemažos paramos norint nutraukti šį daugiau kaip dešimtmetį besitęsiantį draudimą.“ ,- laikraščiui „China Daily“ savo mintis dėstė neįvardytas šaltinis iš kultūros ministerijos.

Nors žaidimų kompiuteriai Kinijoje yra draudžiami, tačiau žaidimas tinkle bei žaidimų žaidimas mobiliuosiuose įrenginiuose nėra draudžiamas ir yra labai dažnas reiškinys šioje šalyje. Nepaisant jokios oficialios informacijos, tikimasi, kad 2014 metais draudimas bus panaikintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: