Apple neteko brangiausios pasaulyje kompanijos titulo  (11)

Korporacijos Apple akcijų kaina paskutiniu metu nuolat ritosi žemyn, o po paskutinio ketvirčio rezultatų paskelbimo, kuri pademonstravo rekordinį pajamų lygį, kažkodėl nusirito dar žemiau – per dieną akcijų vertė krito apie 10 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip technologijų gigantas iš Kupertino neteko brangiausios pasaulyje kompanijos titulo, o į sostą vėl užleido naftos pramonės gigantą Exxon Mobil. Priminsime, kad būtent ją kompanija Apple ir nustūmė į antrą vietą 2011 metų rugpjūčio mėnesį ir išlaikė ją už savęs iki pat šios dienos. Dar daugiau, 2012 m. rugsėjo mėnesį Apple akcijų kaina buvo pašokusi iki rekordinių aukštumų – $700.

Naujienos rašymo metu Apple akcija kainavo 439,88$, tai reiškia papildomą 2,36% kainos kritimą. Taigi dabar „obuolinės“ imperijos rinkos kaina sudaro $413,04 mlrd. dolerių. Savo ruožtu, Exxon Mobil akcijų kaina gana stabili, o pastaruoju metu iki 91,73 $ ūgtelėję naftos giganto vertybiniai popieriai leidžia jam pasigirti $418,23 mlrd. rinkos verte. Pokyčiai rinkoje kompanijai Exxon Mobil vėl leido atsidurti pirmoje brangiausių pasaulio kompanijų vietoje.

Tim Cook vadovaujamos kompanijos akcijų kaina yra žemiausia nuo 2012 metų sausio mėnesio, tad galima sakyti, kad per visus 2012 metus pasiekti rezultatai praktiškai nuėjo perniek. Nuolat aštrėjant konkurencinei aplinkai (ypač iš Android ekosistemos, o taip pat iš aršiausio konkurento Samsung pusės) ir spartėjant technologinių inovacijų įsisavinimui, Apple nuolat netenka anksčiau iškovotų pozicijų. Ekspertų teigimu, korporacijai iš Kupertino reikia vėl kažko panašaus į 2007 metus, kai buvo pristatytas iPhone, arba 2009 metus, kaip pasirodė iPad. Antra vertus, istorija yra labai negailestinga: dar nė viena technologijų kompanija antrą kartą nesugebėdavo pakilti į tas pačias aukštumas, jei kartą iš ten pasitraukdavo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (11)