Acer tiki Google Chrome OS ateitimi ir kritikuoja Windows 8  (7)

Taivano kompanijos Acer vadovas Jim Wang tapo vos ne pagrindiniu Microsoft sprendimo gaminti nuosavus planšetinius kompiuterius kritiku. Sprendžiant iš to, kad programinės įrangos gigantas vasario 9 d. ruošiasi išplėsti siūlomų Surface planšečių asortimentą, reikia manyti, kad Acer ir toliau svaidys akmenukus į Microsoft daržą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūra Bloomberg, cituodama naujus Acer prezidento Jim Wang žodžius, praneša, kad operacinė sistema Windows 8 praėjusiais metais nesugebėjo teigiamai paveikti naujų asmeninių kompiuterių pardavimų. Acer firminių kompiuterių pardavimai krito 28 %, lyginant su analogišku laikotarpiu prieš metus. Tai leidžia kalbėti apie tai, jog Windows 8 nėra populiari, mano Acer galva.

Įdomu tai, jog vadinami Chromebook tipo nešiojami kompiuteriai (biudžetiniai sprendimai su operacine sistema Google Chrome OS) praėjusiais metais bent jau Jungtinių Valstijų rinkoje pasižymėjo stabilia paklausa, kur užėmė iki 5-10 % bendro visų parduotų Acer produktų asortimento. Šiame lygmenyje jie pasiliks ir šiemet, tačiau Acer jau planuoja jų plėtrą besivystančių regionų link. Aišku, išvystyta Interneto infrastruktūra šiuo atveju yra kritinis dalykas, kadangi Chrome OS veikia su „debesų“ tarnybomis. Šios platformos privalumu Acer laiko jos saugumo lygį.

Eilinį kartą Acer prezidentas pranešė apie tai, jog jo kompanija neturi jokio noro išleisti planšetinių kompiuterių su Windows RT bent jau iki 2013 metų vasaros pabaigos. Tikėtina, kad toks sprendimas vėliau bus priimtas, tačiau šiuo metu Acer laukia. Antra vertus, išmaniųjų telefonų rinkoje Acer ruošiasi ryžtingiems veiksmams: šiemet šios produkcijos realizaciją žadama padidinti nuo 0,5 mln. iki 1,5 mln. vienetų, tuo tarpu 2014 m. planuoja tiekimą padidinti iki 5 mln. egzempliorių.

Išmaniųjų telefonų segmente Acer ketina darbuotis per mobiliojo ryšio operatorius. Kartu dar kartą patvirtinta, jog kompanija galutinai atsisako prekinio ženklo eMachines, kuris buvo naudojamas biudžetinių nešiojamų kompiuterių segmente. Taip pat Jim Wang teigė, jog kitų kompiuterių gamintojų pirkti jie neketina, tuo tarpu strategiškai svarbias rinkai technologijas kuriančios kompanijos juos tikrai domina, taigi galima tikėtis, kad išgirsime apie naują Acer pirkinį.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (7)